19 aug. 2015

M-am saturat!

dragi citori al blogului, am tot reflectat si m-am gandit, pe care din bloguri sa scriu aceasta postare, avand in vedere, deoarece am si un blog de articole politice. Acest artcol se vrea o retrospectiva a ultimilor 25 de ani din Romania, si cum m-am saturat de minciunile ce le inghitim zi de zi de la alesii nostri. 

Traim de 25 de ani, ceea ce americanii numesc democratie. Insa probabil americanii nu cunosc vorba asta: "Dragoste cu de-a sila nu se poate. E viol.". Ceea ce avem noi azi in Romania, e o democratie de tip dambovitean, pseudo-democratie. Douazeci si cinci de ani nu s-au facut unele lucruri, care era cerute la "Revolutie". (am pus in ghilimele Revolutie, pentru ca eu consider ca evenimentele din 1989, nu sunt o Revolutie, cu exceptia evenimentelor de la Timisoara: inceputul - revolta populara - 15-17, pana cand mor primii oameni, si max 20, cand epicentrul se muta la Bucuresti. De atunci devine o lovitura de stat, in toata regula cuvantului. Pentru a va lamuri, asupra acestui aspect, cautati in online cartea in limba engleza: "The History of Terrorism from Antiquity to Al-Qaeda". Veti afla acolo, inca din introducere diferenta intre Revolutie si Lovitura de Stat, prin definitii clare si exemple. Faceti o comparatie cu ceea ce s-a intamplat aici, in Romania, la acele evenimente, si vorbim): lustratia (inlocuirea vechii nomenclaturi comuniste) si nerespectarea unor legi, date de insusi statul roman, dupa 1989.


Daca se facea cum trebuie lustratia, in 1989, hai 1990, cu indulgenta, nu l-am fi avut in blockstartul alegerilor din 1990, pe comunstoidul fosilizat Iliescu.

Ion Iliescu

In acel moment, trebuia reinstaurata monarhia. Dar nea Ilici, insetat de putere si ciolan, si cu teama pe sistem,cu Moscova asigurandu-i spatele,  nici macar nu l-a lasat sa intre in tara, cand a venit, Majestatea Sa fiind cetatean roman, prin nastere.


MS Regele Mihai al Romaniei


Au avut grija comunistii, timp de 45 de ani sa ne indoctrineze ca vezi Doamne, monarhia e un lucru rau, ca nu e pentru Romania. Atunci de ce, de la 1866 si pana in 1947, prin monarhie s-a modernizat Romania. Acum avem un vecin insetat de putere, ce nu mai crede in sangele albastru, si care e gata sa puna mana pe butonul rosu, atomic, daca ceva nu-i convine, facand mereu demonstratii de forta.



Dupa 1990, timp de 25 de ani am fost mereu condusi de niste incompetenti, oportunisti, hoti, lenesi, parveniti, gunoaie ale societatii. Fac campanii electorale la televizor, vin si-ti promit marea cu sarea, si apoi dupa ce e ales, iti zice clar ca nu se poate face promisiunea. Am avut doi ministri, care au recunoscut ca au mintit. Cei doi, impreuna cu sefii lor de guvern, cu tot cabinetul, trebuiau judecati sub acuzatia de tradare nationala. Din moment ce tu juri cu mana pe Biblie pentru propasirea si bunastarea tarii si a neamului romanesc, dar tu cat esti in functie nu  te obosesti decat pentru propasirea personala, inseamna ca tradezi tara. Chiar in Biblie e scris: "Nu poti sluji la doi slujitori... Pe unul il vei iubi, iar pe celalalt il vei uri."

Au trecut de la asa-zisa Revolutie 308 luni de zile ((25 de ani X 12 luni/ an)+8). Ultima luna a avut cateva evenimente cu adevarat importante.  

1. La 1 august, Majestatea Sa, Regele Mihai ii retrage titlurile de Alteta Regala, de print si dreptul de mostenire la tronul Romaniei, printului Nicolae.

MS Regele Mihai alaturi nepotul sau, fosta ASR Nicolae

Acest gest aduce o criza dinastica in familia regala, plus ca a fost alimentat zvonul ca printul Charles, fiul Elsabetei a II-a a Angliei ar putea urca pe tron. Nu stiu cat de realizabil e acest lucru, in prisma urmatoarelor aspecte: 
a) avem un rege, Regele Mihai, care desi are o varsta foarte inaintata, 93 de ani, are copii, iar Casa Regala a Romaniei a renuntat la legea salica, deci si fetele MS, ii pot urma pe tron. 
b) mentalitatea comunista a romanilor - vezi mai sus indoctrinarea. 
c) situatia geostrategica - vecinatatea cu Rusia. 

2. 7 august - Decizia Curtii Constitutionale de a interzice plicul la doctori, ca fiind mita. Numai la noi, doctorul e considerat functionar public, cand doctorul are o profesie liberala prin excelenta. Parlamentarii sunt prin excelenta functionari publici, de cel mai inalt rang, ei au salarii, ce mai vor. 
Incepeti prin a mari salariile de mizerie a medicilor rezidenti, de la minimum pe econome + bonuri. Un medic rezident care nu e din localitatea unde profeseaza are de acoperit: chiria, facturile, carti de specialitate (foarte scumpe in Romania), sa se hraneasca corespunzator, sa participe la unele conferinte medicale (in scopul formarii profesionale), haine, echipament medical, plus sansa de a sociliza, si divertisment. Cu minim pe economie + bonuri, abia reusesti sa acoperi chiria, 100-150 euro in provincie, la Targu Mures, daramite restul. 
Oferiti-le celor ce imbratiseaza cariera de doctor
, posibilitatea de a face o cariera in Romania, fara a fi nevoie sa plece sau sa puna mana pe plic. 
Apoi, dupa gradul de experienta, performanta si profesionalism, acordati-le sporuri. Motivati-i sa-si dea interesul sa faca treaba bine si sa fie interesati sa invete sa faca lucrurile bine. 
Cu cat urca in anii de rezidentiat, mariti-le salariul, spre un decent 2500-3000 lei, in anul 2 sau 3. Stiti cat ia un rezident in Germania, in anul I? Aproximativ 5000 de euro. Garzile ii sunt platite, tot. Plus ca, in unele locuri, nu platesti chirie, daca esti din alta tara 6 luni, pana te acomodezi, iti plateste spitalul sau iti da locuinta, unde sa stai. Rezident fiind. 
Aici, nu primesti garzi platite pana in anul 3. 
Ia demnitarilor, mai renuntati la jumatate din salar, ca tot nu faceti nimic altceva, decat taierea frunzei la caini, si dati banii din salarii, si pensiile alea / mandat doctorilor, in mainile carora sta sanatatea noastra. Cream doctori, anual, cu miile, dar degeaba, daca jumatate pleaca afara, atrasi de salarii si beneficii de 1000 de ori mai bune ca aici.

3. Decizia lui Ponta de a mari cu 25% salariile medicilor, e una populista. Eu nu zic ca nu trebuie marite salariile, doar ca acum suntem in an pre-electoral, iar asta ii va aduce voturi, atat. Dupa alegerile de anul viitor se va vedea cat de paguboasa, nesustenabila e aceasta masura. Si atunci iar se va ajunge sa se taie. Ponta va fi vazut ca un erou, nu ca un ipocrit, hot, incompetent, corupt, cum e de fapt. 


Victor Ponta
De fapt, acest articol de blog s-a nascut din nemultumirile mele. Am 34 de ani. Am o profesie, am studiat pentru ea, dar din pacate pe nisa asta, nu prea exista cautare. Sunt bibliotecar scolar. Nu ma plang de salar, chiar daca am jumatate de norma. Ma supara faptul ca nu se poate face norma intreaga, cand legislatia e de partea mea. Legea bibliotecilor, 334/2002, in anexa 2b, prevede ca orice "liceu poate avea bibliotecar cu norma intreaga, indiferent de numar de utilizatori si fond.". Un alt avantaj sunt studiile superioare in domeniu al angajatului. Cum poti sa stai ca angajat cu jumatate de norma? Nimanui nu-i convine. Cand reusesc sa-mi fac anii de vechime, in 60 de ani? Deci eu voi iesi la pensie la 95 de ani, daca raman la 1/2 de norma. Pentru toata lumea se iveste un post cu norma intreaga, dar cand vine vorba de biblioteca unui liceu, nu se mai poate. Dar, cand furi 25 de ani, si ingropi intreaga economie, ajungi la fundul sacului, si sa strangi cureaua.

Poate va intrebati ce legatura au toate de mai sus cu mine?  Ei bine, sunt un tanar de 34 de ani. In 1989, eu aveam 8 ani. Am realizat un lucru: monarhia e institutia ce aduce oun surplus de imagine, prestigiu, credibilitate, si confera stabilitate.  Eu imi doresc reinstaurarea monarhiei, dar comunistii de la putere, in frunte cu mitomanul-ipocrit Ponta nu lasa nici o sansa monarhiei de a salva tara asta de la dezastru. 

Asta vine din austeritate. Austeritatea e cea mai periculoasa inventie!

Niciun comentariu: