13 ian. 2011

Romania, intre Elodia Ghinescu si Madalina Manole... numitor comun: nepotelul

Buna ziua, dragi cititori ai blogului meu. Astazi, am sa tratez despre o tema care de la o vreme lumea "presei" romanesti. Presa romana, in mare parte nu este una profesionista, desi asa se vrea, e un de can-can sau tabloid. Foarte putine publicatii si televiziuni ofera stiri cu adevarat profesioniste. Azi-noapte nu aveam somn, asa cum se intampla de la o vreme, asa ca butonam televizorul in cautare de ceva interesant. Pe la orele 0.30, am ajuns pe Kanal D, unde dl. Sabagh sau cum l-o fi chemand, prezenta stiri. Cred ca erau cele in reluare, in fine nu conteaza. Ceea ce conteaza era scandalul mediatic oferit in 2 cazuri, care au zdruncinat Romania, ultimului cincinal, sa ma exprim putin mai comunist asa.
Eu prezint in ordine cronologica evenimentele, data fiind formarea mea de istoric, dar aseara nu mai stiu ordinea in care au fost prezentate. In orice caz, primul caz despre care am sa va vorbesc e cazul lui Cioaca in disparitia sotiei sale, Elodia Ghinescu.


Aceasta din urma, a disparut fara urma in urma cu aproape 4 ani, din Brasov, unde exercita meseria de avocata, lasand un copil fara mama. Apoi a inceput un mare tam-tam, la OTV, unde dl Diaconescu, patronul acestui post impreuna cu dl Lazarus au pornit in "cautarea" ei, si inca nu au gasit-o. Exista un punct comun cu cazul urmator, pe care vi-l voi dezvalui dua ce voi trata si subiectul urmator. Dl. Cioaca, inspector principal in Brasov, 


isi vede frumos de treaba si zambeste sfidator la justitie, cu toate cunostintele despre  ceea ce i s-a intamplat distinsei d-ne avocat. Exista doua ipoteze: fie a fost ucisa, fie a disparut fara urma.

Celalalt caz, s-a intamplat in luna iulie a anului, pe data de 14, si a socat lumea muzicala din Romania, si nu numai. "Fata cu parul de foc", Madalina Manole, 


s-a sinucis consumand aproximativ 400 ml de pesticid, interzis in Romania. Eu unul, credincios catolic, condamn cu totalitate acest gest. Faptul mai grav e ca si-a lasat copilasul de un an, fara mama. Si in acest caz, a inceput un scandal mediatic, presa incercand sa afle adevarul intortocheatal dramei cantaretei, in razboiul dintre sotul Madalinei si familia acesteia.


Parerea mea e ca, in astfel de cazuri, familia trebuie lasata in pace sa nu fie adusa in fiecare zi in atentia publicului, iar familia, la randul ei, de dragul fiintei iubite ce a pierdut-o sa inchei pace. Insa tatal Madalinei, care se dadea mare credincios, spunea mereu ca "nu pot sa-l iert", in timp ce doctrina crestina si rugaciunea Tatal Nostru, pe care unii o spunem zilnic, si care ar trebui sa ne fie calauza in viata la orice pas, ne invata sa iertam greselile celor ce ne-au gresit. Ultimele update-uri la caz aduc in lumina firea depresiva a cantaretei si faptul ca, eu nu stiu daca e adevarat sau nu, dar asa se sugereaza mai mereu, ca ea s-ar fi drogat.

Si acum, numitorul comun, in aceste doua cazuri ramane copilasul micut si vulnerabil, ce nu stie ce sa mai creada. Aici am vrut sa ajung, la ideea ca in ambele cazuri, familiile femeilor disparute, vezi Elodia si Madalina, in cazul de faza, nu si-au mai vazut nepoteii de mult timp. Nepotelul, copilas plapand si inocent devine victima sigura in razboiul dintre familia celui disparut, in speta mama, si tatal sau.

Asta e afacerea "Nepotelul" in Romania.

Un comentariu:

Georgel Cordel spunea...

cui crezi ca-i pasa de cazurile in sine sau de copiii aia?

BULLSHIT