23 dec. 2011

Poftim? Vrajitoare? Mai bine zis: infractoare, hoate, evazioniste, mincinoase

Ce vrajitoare? Unde?, Cand?, Cum?, De unde? Pana unde? Eu stiam ca vrajitoare exista in povesti, sau in legende, cei mai cunoscuti mie sunt Merlin si Morgana, din "Moartea Regelui Arthur" , care luptau unul de partea binelui, altul de partea celui rau. Alte cazuri de vrajitorie au mai fost in Evul Mediu, prin anii 1500, o adevarata isterie si vanatoare de vrajitori/are, in care cei gasiti vinovati de astfel de practici erau arsi pe rug. Dupa 1990, in Romania democratica, perioada in care ni s-a urcat democratia la cap si ne-a inundat in exces cutia craniana cu aburii vrajilor, fenomenul vrajitoriei a ajuns din ce in ce mai puternic si mai mediatizat.


In sfarsit, cineva cu scaun la cap s-a desteptat ca in jurul afacerii de "vrajitorie" se invart bani cu nemiluita, de tie si frica sa rostesti cifrele, pentru ca te ia cu dureri de cap si ameteli.  Trebuiau luate masuri pentru ca aceasta nisa este o adevarata zona de evaziune fiscala, in care se scurg, din naivitatea, prostia sau nu stiu sa ii mai spun, a unor oameni sute de mii de euro anual. Totul este o inselatorie, o frauda, in care o madama,  sau mai bine zis unele tiganci  (n-am sa folosesc termenul de rrom pentru ca eu consider ca nu fac discriminare. Eu cunosc aceasta etnie de mic ca tigan, iar cultura este tiganeasca, muzica este tiganeasca, deci  prin urmare, omul ce apartine acestei etnii este tigan; am spus unele pentru ca exista si fete sau femei din aceasta etnie care doresc sa invete carte, sa se ridice prin munca sa apere etnia lor de pericolele din afara, de orice fel. Tot respectul pentru acestea din urma) se dau mari ca are abilitati in a-ti citi viitorul, in a-ti lega sau dezlega cine stie ce, in a te face fertil/a, sau mai stiu eu ce alte boscoane se fac. Ele mai comit un alt mare pacat, lenevia. Le e lene sa munceasca cinstit, si stau si fraieresc oamenii creduli care merg si varsa in buzunarele lor fara fund, sume de bani exorbitante. Pai unde  e criza, fratilor, daca aveti zeci de mii de euro sa aruncati pe geam la vrajitoare? Si ele traiesc bine merci, umplute cu aur, in castele, au terenuri, bani... au depus vreodata la Fisc o declaratie de venit? Nu. Platesc vreun impozit? Nu. Vor sa invete carte sa se poata integra intr-o societate normala, sa nu zica lumea ca le discrimineaza, si nu le angajeaza? Nu. Se complac in aceasta situatie ca le aduc infinit mai multe beneficii decat daca ar fi integrati in societate.


 Oamenilor, desteptati-va, si vedeti inselatoria la care sunteti supusi in momentul in care apelati la astfel de servicii. Pe langa faptul ca sunt goliti de bani, serviciile unei asa-zise "vrajitoare" costa, va vindeti sufletul Diavolului. Averea ca avere, ai facut odata bani, mai faci, dar o data ce ti-ai pierdut sufletul in favoarea Satanei, esti condamnat pe veci, in viata de apoi. Se poate observa un mare paradox, am mai spus-o si o mai spun: marea majoritate a romanilor se dau mari  credinciosi, se bat ca fariseul cu pumnul in piept ca sunt mari credinciosi, cand ei nu frecventeaza biserica, iar pentru a incerca sa o duca mai bine, apeleaza la aceste infractoare, "vrajitoare", care inseala pentru sume enorme pe toata lumea. 

Pozitia bisericii, fie ea catolica, ortodoxa cu privirea la "vrajitorie", eu ii spun inselaciune,  furt, manipulare, deceptionare, iluzionare este ferma: biserica este impotriva acestor practici, pentru ca, desi vrajitoarele sustin ca practica magia alba, vrajile, boscoanele si toate ce se intampla in ritualul lor specific (eu unul nu am fost niciodata si nu ma veti prinde pe la ele), sunt instrument al lucrarii diavolesti si a pierderii sufletului pentru cel ce apeleaza la serviciile acestora. Biserica considera un pacat mare sa mergi la ele, ca sa iti spuna viitorul, sa-ti faca una si alta. Viata e data de Dumnezeu, el are rolul de decident cu evenimentele ce ni se intampla, el ne umple de haruri, capacitati, abilitati, si el stie mai bine cand e momentul sa facem un lucru sau altul sau cand trebuie sa parasim lumea pamanteana pentru a merge la el. El ne arata calea pe care sa mergem, dar datorita faptului ca ne iubeste asa de mult, ne lasa pe noi sa decidem pe unde sa mergem. 

Daca unii romani, si ma refer aici la cei ce frecventeaza vrajitoarele,  ar fi putin mai mult umblati la biserica, nu numai de Craciun si la Paste, o jumatate de ora, si in acea jumatate se ora sa faca parada sau sa faca act de prezenta, sa il vada vecinul/a, sa vorbesc si sa barfesc, ar stii ca acest gest este pacat mare, ca vrajitoarele te mint, te fura, iti deceptioneaza sufletul si te manipuleaza; faptul ca rugaciunea, este o comunicare cu Dumnezeu, Tatal si sunt mult mai puternice decat orice boscon, vraja ti s-ar face, si nu au putere in  fata rugaciunii, facuta cu credinta; faptul ca daca ai credinta in Dumnezeu, e de-ajuns sa cer cand te rogi de ceea ce ai nevoie, iar Dumnezeu, fiind bun si iubitor de oameni, iti va da. 

Pe de alta parte, pe langa faptul ca inseala omul, si duc la pierderea sufletului celui care apeleaza la ele, ele inseala si statul, cu evaziunea fiscala creata in jurul acestei afaceri. Nu stiu, intreb... se da chitanta la vrajitoare cand mergi? A rupt vreuna chitanta, vreodata, pentru serviciile prestate. Eu zic ca NU. Sa le bage pe toate la parnaie.


21 dec. 2011

Care Revolutie? Revolta populara de la Timisoara transformata in lovitura de stat la Bucuresti

Buna ziua, tuturor! Azi se implinesc 22 de ani de la Revolutie, si tot nu am aflat inca nimic. Si nici nu vom afla, pentru inca 50 sau 78 de de ani, stati linistiti. Mereu se vehiculeaza ideea ca evenimentele din 1989 au fost o Revolutie. Permiteti-mi in memoria victimelor care au cazut sa va fac o demonstratie, citandu-va oameni mai destepti decat mine si care dau definitii exacte a ceea ce se numeste Revolutie si lovitura de stat. Am sa va citez pe acesti domni, dintr-o carte, care se numeste Istoria terorismului din antichitatate pana la Al-Qaeda, editata de Gerard Chaliand si Arnaud Blin.

Evenimentele din 1989, incep intr-adevar, ca o revolta populara, la Timisoara, pe 15.12.1989, ca urmare a dispozitiei de evacuare a episcopului reformat Tokes Laszlo, si a mutarii lui de la Timisoara la Oradea, dupa ce acesta sustinuse un interviu la DunaTV la inceputul lunii decembrie a aceluiasi an. Enoriasii maghiari incearca sa impiedica evacuarea episcopului, iar curand acestora li se alatura tot mai multi timisoreni, nemultumiti de regimul Ceausescu, langa piata Maria. Aici se va striga prima data "Jos cu Ceausescu". Tensiunea creste, iar din Piata Maria, revolta si nemultumirile cuprind intregul oras de pe malurile raului Bega. 

Aici avem de-a face cu o revolta populara sau chiar Revolutie, pentru ca conform lui Ariel Merari in studiul "Terorismul ca o strategie de insurgenta" din cartea mai sus mentionata,  Termenul de revolutie este de o obicei folosit cu sensul de schimbare sociala radicala, politica sau economica. Spre deosebire de lovitura de stat, revolutia este o schimbare mai mult decat o strategie. In cateva cazuri de schimbare revolutionara a sistemului aceasta s-a realizat cu foarte putina violenta, sau uneori chiar fara violenta (transformarea formei de guvernamant a Cehoslovaciei, RDG si Polonia la sfarsitul anilor 1980 sau 1990). In alte instante, revolutia a implicat multa varsare de sange , cum e cazul Revolutiei Comuniste Chineze". (Ariel Merari, The History of Terrorism from Antiquity until Al-Qaeda; pag. 20). Evenimentele de la Timisoara, cu tot ce a insemnat, victime, teroare, a fost Revolutie. Se dorea schimbarea radicala a regimului Ceausescu, prin Proclamatia de la Timisoara din 16.12.1989. 

Odata cu mutarea epicentrului revolutionar la Bucuresti, aceasta revolutie este deturnata si devine Lovitura de stat. Conform lui Ariel Merari si a aceluiasi articol "Terorismul ca o strategie de insurgenta", lovitura de stat se defineste astfel: "o lovitura neasteptata si puternica in politica; in special o rasturnare fortata a guvernului" (definitie din Webster’sNewTwentieth Century Dictionary Unabridged).

Lovitura de stat este preluarea puterii de catre un individ sau un mic grup de persoane care controleaza cele mai importante pozitii din masinaria statului". Conform lui Edward Luttwak, citat de Ariel Merari, acesta defineste lovitura de stat ca o  "strategie de infiltrare a unui mic dar critic segment al aparatului de stat care este folosit sa inlocuiasca guvernarea de la control". De obicei, o lovitura creste cu ajutorul armatei. In orice caz, pentru reusita unei lovituri de stat rebrelii trebuie sa se asigure de cooperarea a unei parti a fortelor armate. Succesul unei lovituri de stat  depinde de elementul surpriza, pentru a prinde guvernarea, cu garda jos. Este, de aceea, imperativ ca pregatirile loviturii sa aiba loc in cel ami mare secret. Comparat cu alte forme de insurgenta, loovitura de stat implica de obicei, putina violenta si uneori e realizata fara varsare de sange.  Lovitura de stat e planuita sa fie rapida un scurt episod.(paragraf tradus din studiul Terorismul ca strategiei a insurgentei din cartea Istoria terorismului din Antichitate pana la Al-Qaeda).

Deci conform definitiilor oferite, reiese ca in cadrul loviturii de stat, esalonul II, preia printr-o lovitura naucitoare (a la Bute, cand pune pe cineva in KO) conducerea. Acum se stie foarte bine, ca domnul Iliescu,



cazut in dizgratiile primului esalon, se afla in esalonul secund al PCR, si ca au fost intruniri, intre el, Brucan, Gelu Voican si alti oameni mai micuti. Esalonul secund, trupa lui Iliescu, darama puterea si pe Ceausescu, prin lovitura de stat, cu concursul armatei romane. Exact ca la definitie. De Ceausescu trebuia foarte repede scapat, executat, pentru ca el reprezenta un pericol, prin mentinerea in viata. Fie putea divulga secrete foarte mari, incomode, fie, loialii lui au fi putut incerca eliberarea lui. Odata scapat din mainile "tradatorilor"  - vezi trupa Iliescu - ii executa pe toti, razand.

Deci, hai sa dam cartile pe fata odata pentru tot si sa demonstram ca suntem responsabili, recunoscand ca evenimentele de la Bucuresti din 21-22 decembrie sunt lovitura de stat, iar capitolul Timisoara, 16-21 decembrie este adevarata Revolutie romana.

Cu ocazia aniversarii a 22 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, doresc sa imi arat respectul fata de EROII Timisoarei, si ai intregii tari, care au avut un ideal maret, dar care din pacate nici astazi inca nu s-a realizat. Sper ca, cat de curand, romanii sa se destepte si sa nu mai accepte nici un compromis, si sa dea dovada de unitate si agerime a mintii astfel incat sa nu mai putem fi fraieriti de toti, dupa cum vor, ei politicienii. Poate ar merita sa vada, politicienii, ce inseamna cu adevarat revolutie.


Doresc, de asemenea sa dedic urmatoarea melodie tutror celor ce au avut de suferit de pe urma "Revolutiei romane", prind pierderea cuiva drag, ranire sau urmasilor victimelor.





Deci, in cocluzie, Revolutia din 1989, are doua perioade:
16-22.12.1989 - Timisoara - Revolta populara, Revolutie
21-22.12.1989 - Bucuresti - Lovitura de stat

Quod Eram Demonstandum!

11 nov. 2011

Republica vs Monarhie... Ce este mai benefic pentru Romania?

Buna dimineata, dragi cititori ai blogului. Am sa comentez sau poate am sa aberez putin, pe tema regimului politic din Romania, daca ar trebui sau nu schimbat. Incepand cu ziua de 25.09.2011, ziua in care Majestatea Sa, Mihai I al Romaniei a implinit venerabila varsta de 90 de ani, ocazie cu care a tinut un speech in Parlament. 



Din acea zi, opinia publica romaneasca si presa din Romania a inceput sa se bata fierul, din ce in ce mai tare, devenind un subiect din ce in ca mai aprins pe tema reinstaurarii monarhiei in Romaniei. Si pe cine credeti ca vor sa aduca rege? Pe printul Charles de Wales, fiul Elisabetei a II-a, regina Regatului Unit al Marii Britanice.


Poate va intrebati cum ar fi posibil ca printul de Wales, mostenitorul coroanei britanice sa ajunga pe tronul Romaniei. E usor... de fapt am uitat sa mentionez un fapt important ce face posibil acest lucru... Majestatea Sa, Regele Mihai a anuntat in apropierea zilei sale de nastere, ca rupe relatiile istorice cu Casa de Hohenzollern-Siegmaringen, creand Casa Regala de Romania. Prin acest gest, cei din familia Hohenzollern-Siegmaringen, n-ar mai putea accede pe tronul Romaniei, daca s-ar reinstaura monarhia, ci doar cineva cu care  se inrudeste Regel Mihai. Majestatea Sa, Regel Mihai fiind var de gradul trei cu Regina Elisabeta a Marii Britanii, 


fiul acesteia, Charles, ar putea deveni Regel Carol al III-lea al Romaniei, cu conditia de a renunta la orice pretentie la tronul Regatului Unit al Marii Britanice. Si acestea nu se opresc aici. Se stie ca exista un articol de presa din 2006 care vehicula aceasta idee, plus ca printul Charles este fascinat de Transilvania, pe care o viziteaza ori de cate ori poate, facand lobby pe cand oamenii de afaceri englezi, sa vina sa investeasca in Romania. Se pare ca datorita domniei lungi a mamei sale pe tronul Angliei, printul Charles ar fi interesat de parasirea si lasarea oricui drept de mostenire a tronului fiului sau, doar pentru a putea conduce si el putin, din postura de monarh.

De ce nu ai pune ca sef al statului un monarh, chiar si strain, care e interesat si ii place teritoriul tarii tale decat sa tii lichelele astea care se bat mereu pe ciolan, cu promisiuni demagogice, din 4 in 4 ani. Prefer pe Sir Charles, print de Wales, decat pe coruptii astia, sa vina sa-i mai puna putin la punct.Desi episodul divortului de Lady Di si moartea tragica a acesteia pune un punct negru in ochii mei, ca om, il vad un om vertical, cu carisma, are o anume prestanta, diferita de tot ce avem noi in curtea noastra carpato-danubiana-pontica.

Asa cum am mai aratat odata, si sustin in ultima vreme, reinstaurea monarhiei ne scapa de o instritutie, cea prezidentiala, care in ultimii 20 de ani nu a avut nici un reprezentant de marca, care as putea spune ca ar fi facut o impresie buna pe sticla. L-am avut pe domnul Iliescu, bagat pe gatul nostru mai cu pumnul asa in scaunul prezidential, in fruntea tarii, cand atunci se putea instaura regimul monarhic. 



Domnului Iliescu i-a fost frica, mai mult ca sigur ca se vor demasca misculatiunile prin care Ceausescu a fost doborat. A fost asezat cu surle si trambite in 90 si apoi in 92 ales pentru 4 ani. In anul 1996, domnul Constantinescu



a promis o schimbare, pe care nu a reusit prea mult sa o realizeze. Iliescu a revenit in 2000 in fotoliul prezidential cu ranjetul lui ce a cucerit increderea poporului roman.

A urmat de doua ori domnul Basescu, 



cu doi prim-minstrii fantastici, domnul Tariceanu si domnul Boc. Cu primul s-a certat si se tot gandea cum sa-l schimbe, iar al doilea e un incompetent, ca politician, un mincinos si un razgandac fara perche. Poate ca, in postura de om de afaceri, respectiv profesor de drept constitutional cei doi sunt brilianti, fantastici, nemaipomeniti, dar ca premieriau dus tara in prapastie, cu minciunile lor.


In ultima vreme, nepotismul, coruptia, incompetenta si minciuna au pus stapanire pe societatea romaneasca. Amintit-va doar, in Ungaria ce s-a intamplat, cand s-a aflat, ca premierul Orban, a soptit unei doamne, in timpul unui dans la un bal, ca i-a mintit pe maghiari. Era sa-l linseze, sa fac o revolutie. La noi, la vreo doua saptamani dupa, doi ministrii au recunoscut public ca au mintit, si nu au patit nimic, nu tu demisie, nu tu control, nu tu puscarie, desi depusesera un juramant cu mana pe Biblie. 

Aceasta societate, cazuta in noroi trebuie s-o ridice cu prestigiul sau, cu forta sa de monarh si drepturile sale printul Charles of Wales, viitorul Carol al III-lea, daca va urca pe tronul Romaniei. Va dati seama, daca toate cele de mai sus s-ar intampla, Regele Carol al III-lea al Romaniei ne-ar inrudi cu coroana Regatului Unit, direct, deoarece dupa Charles, urmeaza William, fiul sau la tron.


10 nov. 2011

Ori sunt prosti ori se prefac

In ciclul acesta, dati-mi voie dragi citori ai blogului meu, pe soferii auto care vorbesc la telefon atunci cand conduc masina. Am dat peste unul, cretin, de-a binelea, sambata, de fapt el era sa dea peste mine cu masina pe trecerea de pietoni. Eu l-am intrebat din gesturi, daca e permis sa vorbeasca la telefon atunci cand este la volanul masinii, fara hands free, off course, si tot eu am fost cel mustrat. De fapt, ce ma astept de la soferii din trafic sa fie disciplinati, daca, mai acum 3-4 luni, am vazut ofiter de politie, in masina de politie, la volan, cu telefonul la ureche, sau de ce nu, un alt caz, soferul ce vorbea trece pe langa politistul de la rutiera, din mijlocul intersectiei, si se alege doar cu, atentie, avertizare din deget. Eu l-as fi tras pe dreapta si l-as fi amendat exemplar, in locul politiei, sa se invete, ca unde-i lege nu-i tocmeala, cum e la noi.

Ca sa revin la subiect, traim intr-o era a tehnologiilor inalte, in care fiecare cetatean doreste sa se etaleze de la o zi la alta cu ultimul tip de mobil, ultimul tip de masina sau cu cea mai tare fata, langa el. Dar sa ramanem la telefonie, ca pe mine asta ma roade acum, si ma doare. Stim ca in ultima vreme, orice marca de telefon cumparam, are inclusa si casti hands-free, cu care sa poata vorbi fara a folosi mainile la telefon. Dar acesti cretini, uneori inconstienti, continua sa persevereze in prostia lor si nu folosesc aceste accesorii care le-ar putea face sofatul o adevarata placere, chiar si atunci cand vorbesc la telefon. Dar nu, ei prefera sa se chinuie, sa stea chirciti si ghemuiti, cu telefonul la ureche. 

De la acest incident am vazut zeci de soferi imitand gestul acelasi lucru, vorbit la telefon, fara hands free, pana nu se lecuiesc, prin faptul ca pot cauza accidente prin faptul sunt neatenti la drum, dand mai mare atentie convorbirii telefonice in care sunt angrenati.

Eu de cand am inceput sa ascult muzica pe telefon si folosesc mereu acest accesoriu mi se pare a fi unul foarte util, deoarece pot face mai multe lucruri deodata, eliberandu-mi mainile.


17 oct. 2011

Accidente in lant...

Buna dimineata, dragi cititori ai blogului meu. Revin, azi cu un articol, dupa o lunga absenta de cand nu am mai scris niciun articol pe acest blog. Azi, va voi vorbi despre un caz mult mediatizat, incepand cu data producerii lui, si anume aseara: cazul accidentului d-lui Huidu, prezentator al emisiunii Cronica Carcotasilor la Prima TV si DJ la Kiss Fm. 


Dupa cum se stie, nu mai departe de sfarsitul anului trecut, domnul Huidu suferise un grav accident pe o pirtie de ski in Austria. Fusese in coma si dupa cate imi amintesc eu, situatia lui fusese critica, pentru o perioada. Intr-un astfel de accident, si dupa o coma, omul isi mai pierde din reflexe si din viteza de reactie, creierul fiind puternic zdruncinat de evenimentele respective. Mie, unuia, nu mi se pare ceva in regula ca dupa un accident de asemenea anvergura, o coma care te duce la un pas de moarte sa poti conduce la numai cateva luni, chiar daca inainte ai condus, si ai facut-o poate, foarte bine. Domnul Huidu ar fi trebuit evaluat, intr-un mod foarte serios, daca mai are abilitatea de a conduce pentru o perioada un autovehicul.

Asa cum, unele persoane nu au voie sa conduca deloc, cei cu traumatisme sau boli psihice, poate nici domnul Huidu n-ar fi trebuit sa conduca ieri automobilul, daca doctorii isi faceau cum se cuvine treaba. Nu spun ca domnul Huidu e de vina in totalitate, greseala lui a fost de a fi depasit neregulamentar, la o viteza mare. Se poate, banuiesc sau inclin sa cred, ca permisiunea de a sofa asa de repede a fost acordata prezentatorului TV datorita statului sau de persoana publica, nu va speriati, ca un om de rand, dupa o asemenea perioada grea, n-ar fi condus asa de repede. 

Nu mai departe de ieri citeam de ce nu avem noi autostrazi, din timpul regimului Ceausescu. Pentru ca masini erau putine, circulatia se facea, cine isi aminteste, o saptamana cei care aveau table cu numere pare, o saptamana cei cu table impare. Astfel, traficul nu era niciodata super-aglomerat sau infernal pe drumuri. Daca am fi avut autostrazi, poate ca acest accident nu avea loc, sau in procent de 99% sunt sigur ca nu avea loc, deoarece pe autostrada poti merge linistit cu 150 km/h. Pe drumurile noastre, iti pierzi nervii, si accelerezi, in unele locuri unde ar trebui sa conduci prudent si depasesti uneori ca sa scapi de traficul congestionat si blocat.

Si acum revin la principala buba, in cercul acesta vicios. Sistemul medical. Aici e 50% din vina. Pentru ca doctorii nu sunt motivati financiar destul de bine pentru a ramane si profesa, cei mai multi aleg sa plece in strainatate sa lucreze, in cautarea unui trai mai bun. Si bine fac. Astfel ca aici ne raman ori cei batrani, care desi uneori au experienta, nu contest asta, trec cu vederea unele aspecte minore care pot aduce pagube mari, fie cei care sunt tineri, noi, fara experienta, care fac greseli enorme. 

Din pacate, in accidentul de ieri, au murit trei persoane. Dumnezeu sa le odihnneasca in pace!

15 mai 2011

Tara lui HARTIE-Voda... Romania

Azi de dimineata am patit un lucru interesant si enervant, daca patesti acest lucru. Ieri, mergand la dna doctor de familie, pentru prelungirea concediului medical pentru o pneumonie, am fost trimis pentru examen de specialitate, in regim de urgenta la Clinica de Boli Infectioase, deoarece pneumonia mea nu dadea semne ca vrea sa treaca. Doamna doctor de familie nu putea sa-mi dea mai mult de 10 zile. Acolo, ma ia un doctor, pe care eu l-am gasit foarte amabil, explicandu-mi de doua-trei ori, ce trebuie sa fac in caz ca trebuia sa ma reintorc pentru concediu medical. Azi a trebuit sa ma reintorc acolo. Ieri, am vazut, ca pentru concediu medical e nevoie de anumite hartii, printre altele:

1. Adeverinta de la locul de munca cu numarul de zile de concediu medical in ultimul an;
2. Concediul medical initial.

Azi, am mers la prima ora pentru prelungirea concediului si surpriza. Ii explic d-nei doctor de la Infectioase, situatia mea. Am nevoie de concediu medical. Ea a inceput sa ma intrebe de hartogaria necesara, cele doua hartii, de mai sus. Eu i-am spus atunci, dna doctor, din moment ce vin la dumnevoastra sa cer concediu medical inseamna ca sunt angajat, pentru a atesta la locul de munca lipsa mea, altfel nu as mai fi acolo, as fi in pat, si nu mi-ar pasa. Dumneaei imi explica faptul ca nu are sa-mi faca, trebuie sa ii aduc foile necesare, ca s am poata ajuta. Acest lucru m-a enervat la culme... in primul rand, mie mi se ia banii pentru sanatate; doi, cand am nevoie sa merg la dr am nevoie de o hartie, mereu. Plus, CAS-ul ar putea centraliza saptamanal toate concediile medicale acordate si atunci ar disparea haosul, hartogaria inutila si plimbarile in toate directiile.

Nu reclam in acest post calitatea serviciului, a fost ireprosabil, reclam sistemul birocratic care s-ar putea rezolva printr-un soft de calculator bine gandit si facut cu cap.

De ce nu se poate face un soft integrat pentru toti doctorii si CAS in care in momentul cand o persoana devine angajat, sa se vada clar statutul lui, concediile medicale pe care le primeste, zilele de conediu pe an, bolile pacientului. S-ar evita plimbatul dintr-o parte in alta si hartogaria, fac si economie la hartie. 
Avem IT-isti foarte buni care prefera sa paraseasca tara in cautarea unui loc de munca in strainatate, in loc sa se faca cv.

5 apr. 2011

Inca un episod din Derby della Madonina...

Sambata, 02.04.2011, s-a desfasurat pe stadionul San Siro din Milano un alt episod din Derby della Madonnina, sau derby-ul orasului Milano. 

Sambata seara mi-am dorit sa pot urmari partida, dar nu am putut. Acest post doream sa-l scriu in urmari vizionarii partidei, pentru ca nu ai cum sa comentez un meci, fara sa-l fi vazut macar. Asadar, am incerca din rasputeri sa apelez la internet si la Torrentz (God bless Torrentz!) si am reusit cu chiu cu vai sa gasesc informatia necesara: meciul de fotbal. Ieri am gasit unul care se sacada intr-una si azi, am gasit. 

Meciul, de fapt scorul meciului m-a bucurat. Il aflasem duminica la amiaza. 3-0 pentru rosso-nerri. Meciul sau atitudinea, mai bine zis a Interului m-a dezamagit, sincer. Nu ma asteptam ca AC Milan sa castige asa usor, iar dupa ce am vazut meciul, am realizat ca Milan putea castiga cu un scor de chiar 7-8 la 0, Robinho ratand din fiecare unghi, la fiecare sut. Julio Caesar a fost ingerul din poarta, care a asalvat imaginea foarte sifonata a Inter-ului, in Inter adormit. Daca anii trecuti, acest derby era un meci dominat de Inter, apoi unul crancen, care se decidea in ultimul minut de joc, acum jocul a curs doar intr-o directie. Spre poarta lui Julio Caesar.

Pato a deschis scorul in secunda 44, a meciului, dupa o ratare a lui Robinho, care fusese blocat de Julio Caesar. Inter-ul pe toata repriza intai a avut doar o ocazie, la dinul acesteia, prin actiunea lui Eto`o si Schneijder. Posesia mingii si actiunile Milanului se scurgeau spre poarta lui Caesar cu viteza si energia unui titirez in timp ce interistii parca erau sedati, pe viteza super-slow.  

A doua repriza Mila-ul a revenit mai increzator in fortele sale de la cabine si in minutul 54 Chivu a primit  cartonas rosu dupa ce l-a agatat pe Pato si l-a impiedicat in incursiunea lui spre poarta. Minutul 62, aduce golul de 2-0 al lui Pato.

Pato e inlocuit in minutul 82-83 si primeste aplauzele publicului, fiind inlocuit de Cassano, care inscrie din penalty si inchide tabela in minutul 90. La aceasta faza a primit cartonas gallben, fiindca si-a scos tricoul de bucurie. Cassano nu va prinde fluierul de final al arbitrului in teren. Impinge un interist, ia galben si rosu. 




Aceasta e cronica unui meci fara istoric.

14 mar. 2011

Marea greseala a Romaniei post-comuniste

Buna dimineata, stimati cititori ai blogului meu. Stiu ca nu am mai scris de mult, dar nu stiu parca nu am avut starea de spirit pentru a face asta. Azi, m-am enervat si am deschis blogger, site-ul ce adaposteste blogul meu si m-am apucat sa scriu. Acest post e un articol ce izvoraste din furie. E un articol de politica, politica interna post-comunista, dupa 1990. Asadar sa purcedem.

Inclin sa cred tot mai mult ca cea mai mare greseala a Romaniei dupa "Revolutia" din 1989 a fost aceea ca nu s-a revenit la monarhie. Exista explicatii pro, pentru care era foarte bine sa se fi facut acest lucru, dar exista si argumentele pentru care nu s-a facut, acest lucru. Sa fim intelesi de la bun inceput, ca monarhia este forma de guvernamant care da prestanta si s-ar fi reparat o greseala, facuta la 30 decembrie 1947, prin silirea regelui Mihai I de Hohenzellern sa renunte la tron.


E drept ca poate si ASR a facut greseli la tinerete? Cine nu face? Eu nu critic sau judec greselile sale, critic greseala societatii romanesti care ramane consecventa in prostia si greseala ei. In cazul abdicarii ASR de la tron nu a fost greseala, ci presiunea si influenta tot mai puternica a comunistilor care sustinuti de partidul-mama din URSS, prin punerea in aplicare a celebrei intelegeri de la Yalta cu privire la impartirea sferelor de influenta: "Faimosul petec de hârtie privind împărţirea sferelor de influenţă scris de Churchill la Ialta şi aprobat de Stalin, descoperit într-o bibliotecă din Germania în anii 1990. România: Rusia - 90%, ceilalţi - 10%; Grecia: Marea Britanie (de acord cu SUA) - 90%, Rusia - 10%; Iugoslavia - 50-50%; Ungaria - 50-50%; Bulgaria: Rusia - 75%, ceilalţi - 25%."
 

Comunistii au avut grija de-a lungul timpului sa ponegreasca regimul monarhic si sa-l faca sa para rau, astfel incat ei sa-si poata consolida pozitia, iar o posibila reinstaurare monarhica sa nu fie posibila. 



Totusi, dupa caderea regimului Ceausescu, prin eliminarea rapida a acestuia, nu s-a facut altceva decat sa se inlature cel mai mare dusman al lui Iliescu in calea puterii.


Lor le era frica ca daca Ceausescu incepe sa vorbeasca sau daca se intoarce la putere, vor fi nimiciti cu totii. De ce oare nu i s-a permis familiei regale, pentru o perioada, regimul Iliescu, intoarcerea familiei regale chiar si in vizita in Romania? Pentru ca lui Iliescu si alor sai le era frica sa piarda puterea si controlul asupra tarii. 

Reinstaurarea monarhiei in Romania ar fi insemnat readucerea Romaniei pe fagas normal si de reprofilare a mentalitatii romanesti puternic zguduite de cei aproximativ 50 de ani de comunism. Familia regala ar fi putut sa dea o anumita prestanta clasei politice romanesti, prin formarea unei clasei politice bipartide, care sa poata duce la rotatie parlamentara, asa cum exista in perioada antebelica. Institutia monarhica ar fi putut oricand sa dea peste bot oricarei tendinte ale parlamentarilor de a se trage pe tanjeala sau de a interpela guvernul cu privire la neregularitati? Acum nimeni nu-i mai poate trage la raspundere pe acesti mincinosi notorii, care jura cu mana pe Biblie sa duca la prosperitatea tarii, in timp ce ei cauta doar propria lor bunastare si prosperitate, si ne mint cu nerusinare. 

Dar nu, neo-comunistii au facut tot posibilul sa impiedice acest lucru. De ce? Pentru ca minciuna si hotia  sa poata duce Romania intr-o stare morala din ce in ce mai precara. Si astfel s-a ajuns in starea unde suntem.

13 ian. 2011

Romania, intre Elodia Ghinescu si Madalina Manole... numitor comun: nepotelul

Buna ziua, dragi cititori ai blogului meu. Astazi, am sa tratez despre o tema care de la o vreme lumea "presei" romanesti. Presa romana, in mare parte nu este una profesionista, desi asa se vrea, e un de can-can sau tabloid. Foarte putine publicatii si televiziuni ofera stiri cu adevarat profesioniste. Azi-noapte nu aveam somn, asa cum se intampla de la o vreme, asa ca butonam televizorul in cautare de ceva interesant. Pe la orele 0.30, am ajuns pe Kanal D, unde dl. Sabagh sau cum l-o fi chemand, prezenta stiri. Cred ca erau cele in reluare, in fine nu conteaza. Ceea ce conteaza era scandalul mediatic oferit in 2 cazuri, care au zdruncinat Romania, ultimului cincinal, sa ma exprim putin mai comunist asa.
Eu prezint in ordine cronologica evenimentele, data fiind formarea mea de istoric, dar aseara nu mai stiu ordinea in care au fost prezentate. In orice caz, primul caz despre care am sa va vorbesc e cazul lui Cioaca in disparitia sotiei sale, Elodia Ghinescu.


Aceasta din urma, a disparut fara urma in urma cu aproape 4 ani, din Brasov, unde exercita meseria de avocata, lasand un copil fara mama. Apoi a inceput un mare tam-tam, la OTV, unde dl Diaconescu, patronul acestui post impreuna cu dl Lazarus au pornit in "cautarea" ei, si inca nu au gasit-o. Exista un punct comun cu cazul urmator, pe care vi-l voi dezvalui dua ce voi trata si subiectul urmator. Dl. Cioaca, inspector principal in Brasov, 


isi vede frumos de treaba si zambeste sfidator la justitie, cu toate cunostintele despre  ceea ce i s-a intamplat distinsei d-ne avocat. Exista doua ipoteze: fie a fost ucisa, fie a disparut fara urma.

Celalalt caz, s-a intamplat in luna iulie a anului, pe data de 14, si a socat lumea muzicala din Romania, si nu numai. "Fata cu parul de foc", Madalina Manole, 


s-a sinucis consumand aproximativ 400 ml de pesticid, interzis in Romania. Eu unul, credincios catolic, condamn cu totalitate acest gest. Faptul mai grav e ca si-a lasat copilasul de un an, fara mama. Si in acest caz, a inceput un scandal mediatic, presa incercand sa afle adevarul intortocheatal dramei cantaretei, in razboiul dintre sotul Madalinei si familia acesteia.


Parerea mea e ca, in astfel de cazuri, familia trebuie lasata in pace sa nu fie adusa in fiecare zi in atentia publicului, iar familia, la randul ei, de dragul fiintei iubite ce a pierdut-o sa inchei pace. Insa tatal Madalinei, care se dadea mare credincios, spunea mereu ca "nu pot sa-l iert", in timp ce doctrina crestina si rugaciunea Tatal Nostru, pe care unii o spunem zilnic, si care ar trebui sa ne fie calauza in viata la orice pas, ne invata sa iertam greselile celor ce ne-au gresit. Ultimele update-uri la caz aduc in lumina firea depresiva a cantaretei si faptul ca, eu nu stiu daca e adevarat sau nu, dar asa se sugereaza mai mereu, ca ea s-ar fi drogat.

Si acum, numitorul comun, in aceste doua cazuri ramane copilasul micut si vulnerabil, ce nu stie ce sa mai creada. Aici am vrut sa ajung, la ideea ca in ambele cazuri, familiile femeilor disparute, vezi Elodia si Madalina, in cazul de faza, nu si-au mai vazut nepoteii de mult timp. Nepotelul, copilas plapand si inocent devine victima sigura in razboiul dintre familia celui disparut, in speta mama, si tatal sau.

Asta e afacerea "Nepotelul" in Romania.

12 ian. 2011

Romani care ne face mandri de performantele lor... Gheorghe Hagi, Luminita Hutupan, Cristina Neagu

Inainte de toate, vreau sa va urez un sincer si calduros, LA MULTI ANI!,si un an, 2011, cat mai bun, din toate punctele de vedere tuturor cititorilor blogului meu. Stiu ca am inceput sa scriu destul de rar pe blog, iar celor ce le place blogul meu, le promit sa revin in forta, cu mai multa agresivitate unde e cazul. 

Astazi, ma voi opri asupra sportului romanesc, care continua sa ne uimeasca cu performerii lor, desi este neglijat din plin, si omis pe cat de mult posibil, cu atat mai bine, dupa parerea unora. A cui opinie? A acelora care se duc doar sa se mandreasca doar cu geniile ce le avem, la ridicarea steagului, si sa se bata cu pumnul in piepet cu patriotismnul lor, dar nu vor sa contribuie la formarea lor. 

Nu vreau sa fiu acid, pentru ca nu e cazul, aici. Aici vreau sa laud niste sportivi romani, care au fost premiati de forurile internationale ale sporturilor in care au activat sau mai activeaza, dupa caz.

E vorba de Gheorghe Hagi,


care a primit premiul de "Best Move" in istoria Campionatelor Mondiale. Desi mi-am propus sa nu mai vorbesc in termen de lauda despre fotbal, dar realizarea lui Hagi este una exceptionala, iar distinctia primita ne arata genialitatea jucatorului de fotbal roman. Hagi este unul din marii exponenti ai fotbalului romanesc. Nu exista cred om de pe planeta, cand ii zici de Hagi sa nu zica ceva de genu`: Genial!

Acum sa lasam fotbalul si ajungem intr-un sport de echipa, unde regulamentul permite o echipa mai restransa ca numar, dar mult mai dinamic. Handbalul. Aici performantele sunt mai mari, desi investitia de resursa umana si financiara e infim mai mica decat la fotbal. Aici avem, cea mai buna portarita de handbal din toate timpurile, d-na Luminita Hutupan,



si pe “Rookie of the Year 2009” - Cristina Neagu, care a condus Romania prin jocurile sale exceptionale la Campionatul European pe podium. 



Felicitari lor si geniilor lor, care aduc glorie Romaniei. 
Asta trebuie facut, domnilor guvernanti: promovat sportul din toate punctele de vedere si recompensat pe masura pentru toata lumea care aduce performanta, iar mizeria de scandaluri dintre voi sa inceteze. 

surse imagini: 
Hagi - internet search by google;
Luminita Hutupan - www.gandul.info;
Cristina Neagu - www.ihf.com