12 ian. 2011

Romani care ne face mandri de performantele lor... Gheorghe Hagi, Luminita Hutupan, Cristina Neagu

Inainte de toate, vreau sa va urez un sincer si calduros, LA MULTI ANI!,si un an, 2011, cat mai bun, din toate punctele de vedere tuturor cititorilor blogului meu. Stiu ca am inceput sa scriu destul de rar pe blog, iar celor ce le place blogul meu, le promit sa revin in forta, cu mai multa agresivitate unde e cazul. 

Astazi, ma voi opri asupra sportului romanesc, care continua sa ne uimeasca cu performerii lor, desi este neglijat din plin, si omis pe cat de mult posibil, cu atat mai bine, dupa parerea unora. A cui opinie? A acelora care se duc doar sa se mandreasca doar cu geniile ce le avem, la ridicarea steagului, si sa se bata cu pumnul in piepet cu patriotismnul lor, dar nu vor sa contribuie la formarea lor. 

Nu vreau sa fiu acid, pentru ca nu e cazul, aici. Aici vreau sa laud niste sportivi romani, care au fost premiati de forurile internationale ale sporturilor in care au activat sau mai activeaza, dupa caz.

E vorba de Gheorghe Hagi,


care a primit premiul de "Best Move" in istoria Campionatelor Mondiale. Desi mi-am propus sa nu mai vorbesc in termen de lauda despre fotbal, dar realizarea lui Hagi este una exceptionala, iar distinctia primita ne arata genialitatea jucatorului de fotbal roman. Hagi este unul din marii exponenti ai fotbalului romanesc. Nu exista cred om de pe planeta, cand ii zici de Hagi sa nu zica ceva de genu`: Genial!

Acum sa lasam fotbalul si ajungem intr-un sport de echipa, unde regulamentul permite o echipa mai restransa ca numar, dar mult mai dinamic. Handbalul. Aici performantele sunt mai mari, desi investitia de resursa umana si financiara e infim mai mica decat la fotbal. Aici avem, cea mai buna portarita de handbal din toate timpurile, d-na Luminita Hutupan,



si pe “Rookie of the Year 2009” - Cristina Neagu, care a condus Romania prin jocurile sale exceptionale la Campionatul European pe podium. 



Felicitari lor si geniilor lor, care aduc glorie Romaniei. 
Asta trebuie facut, domnilor guvernanti: promovat sportul din toate punctele de vedere si recompensat pe masura pentru toata lumea care aduce performanta, iar mizeria de scandaluri dintre voi sa inceteze. 

surse imagini: 
Hagi - internet search by google;
Luminita Hutupan - www.gandul.info;
Cristina Neagu - www.ihf.com



Niciun comentariu: