12 nov. 2009

Gripa porcina... Va sperie? Cateva recomandari de la specialisti

Azi dimineata, de cand am venit la lucru, mi-am zis, "hai sa verific ce mai zice presa". Mie imi place sa fiu informat, cu ceea ce se petrece in jurul meu. De obicei, accesez doua-trei site-uri de stiri: www.ziare.com, 9AM.ro sau Realitatea TV.

Azi, am accesat www.ziare.com, si pe langa niste stiri din sport, cum ca Federer a luat bataiuta de la un tip necunoscut, ca Marat Safin a pierdut ultimul meci din cariera profesionala, am dat peste un link de pe site-ul www.sfatulmedicului.ro, care vorbea de prevenirea gripei porcine si prezenta si boala. Iata fragment din acest articol, iar la final, celor interesati le las link-ul, sa poata citi in voie nestingheriti informatia, pentru ca "UN OM INFORMAT E UN OM PUTERNIC!"

"Virusul A/H1N1 este un nou subtip de virus gripal care se transmite la om si care contine gene de la virusul gripei porcine, aviare si umane. Gripa porcina, afectiune cauzata de virusul gripa A/H1N1, este o afectiune respiratorie acuta a porcilor, extrem de contagioasa, cauzata de unul din numeroasele virusuri gripa de tip A.

Acest virus se transmite in randul porcilor prin aer, prin contact direct sau indirect si de la purtatori asimptomatici. Exista, insa, dovezi ca acest virus se transmite si de la om la om.

Virusurile gripei porcine apartin, de obicei, subtipului H1N1, dar exista si alte subtipuri circulante la porci (de ex. H1N2, H3N1, H3N2). Porcii se pot infecta, de asemenea, cu virusurile gripei aviare si cu virusurile gripei sezoniere umane."
Pentru a citi tot articolul, click aici.

Va doresc o zi placuta si stati departe de acest virus!

Niciun comentariu: