22 oct. 2009

Spectacol într-un "El Classico" al Champions League

Aseară, s-au întâlnit, într-o partidă contând pentru grupa C a Champions League două echipe cu tradiţie în această compeţie, care împreună au câştigat trofeul de 16 ori. Echipa mea favorită, AC Milan a transpirat ceva şi a muncit din greu pentru cele 3 puncte puse în joc.

Meciul, între cele două rivale a fost spactaculos, mai ales incepând cu golul egalizator al lui AC Milan, înscris de Pirlo. Meciul a avut greşeli de portar, de ambele părţi, greşeli de arbitraj, tot de ambele părţi (Real Madrid nu a primit penalty, iar lui AC Milan i-a fost anulat un gol), tensiuni.

Una peste alta a fost un meci plăcut. Prima repriză a fost mai anostă, în care s-a remarcat şutul lui Granero, apărat cu mari dificultăţi de Dida, care finalmente, scapă mingea după ce o bâlbâie, iar bătrânul vulpoi Raul, profită de situaţie şi înscrie. 1-0 pentru Real, pe gafa lui Dida. Prima repriză pare să arate că AC Milan nu e capabilă să întorcă rezultatul.

Pauza îşi spune cuvântul, şi echipa rossoneră antrenată de fosta glorie a ei, Leonardo, începe să dea semne de vitalitate. Pirlo trage un şut de la mare distanţă, aproximativ 40 de m, un şut tras parcă cu mare uşurinţă, cu aceea cu care dai o pasă de doi metri, într-o fază ce anunţa pericol pentru poarta lui Cassillas. Cu astfel de execuţii ne mai obişnuise Pirlo, nu era ceva nou. Acest gol a revitalizat meciul, pur şi simplu. Minutul 66 o aduce pe Milan în avantaj, după golul lui Pato, din pasa lui Ambrosini. Casillas iese foarte mult din poartă, în afara careului, şi ratează intercepţia mingii, Pato înscriind cu poarta goală din 16 metri. Avantajul rossonerilor nu durează mult, pentru că, după un corner, în minutul 76, executat de Raul, spre colţul careului de 16 m, Drenthe îl execută pe Dida cu un şut foarte bine plasat.

Tensiunea începe să crească, se simte parcă în aerul de pe Santiago Bernabeu, şi Real are o fază la care pretinde gol, dar fusese offside. Era în preajma miutului 80. Minutul 86 aduce un gol anulat lui AC Milan, şi tensiunea explodează... Jucătorii, care la început se salutaseră de revedere şi se îmbrăţişaseră, acum se îmbrânceau, mai să se ia la bătaie.

Peste două minute o pasă venită de la Ronaldinho, îl găseşte liber pe Pato, care înscrie golul victoriei.

Ultimele 30 de minute ale acestui meci au fost nerecomandate cardiacilor, având parte de răsturnări spectaculoase de scor. AC Milan a arătat, că deşi are câţiva jucători mai în vârstă, aceştia au experienţă şi pot întoarce scorul într-un meci.


Niciun comentariu: