20 ian. 2012

Ce va urma? O noua revolta populara sau un foc de paie

Buna seara, tuturor...

Daca anul trecut a fost Anul primaverilor arabe, in care mai multe regimuri din tari arabe au fost rasturnate de revolte populare, se pare ca acum ne-a ajuns si noua la os. Asa cum se poate observa, cum criza este responsabila de aceste manifestari, care incep pasnic, dar uneori se sfarsesc cu violente. La noi, alesii au fost scutiti, oridecate ori au facut bobroboate (gen furtul votului la Legea pensiilor, faptul ca doi ministrii ne-au spus in fata ca ne-au mintit, de astfel de miscari populare, taierea a 25% din salarii, taierea pensiilor). Romanii au stat si au inghitit una cate un din  hotii, minciuni, pana s-au saturat.

Se pare ca picatura care a umplat paharul a fost proiectul de lege privind reforma sanatatii. Recunosc, nu am reusit sa vad ce prevedea proiectul, acum retras, dar nemultumurile si incapatanarea unora au dus la demisia subsecretarului de stat din Ministerul Sanatatii, domnul Raed Arafat.



Acest gest, zic eu, demisia celui mai meritoriu om din sistemul medical romanesc, a aprins beculetul romanilor ca ceva e putred in tot sistemul, si cel care a jurat cu manuta pe Biblie sa ocarmuiasca tara, spre propasirea neamului, ne trage in jos, ne minte, nu ne asculta parerile, intr-un cuvant ne tradeaza interesele. Un astfel de personaj, daca se doreste a fi un om politic, daca vede sau doar daca crede ca nu poate realiza ceva bun pentru cei care l-au ales, ar trebui sa-si dea demisia in secunda -1.

Articolul a fost inceput duminica seara, iar pana vineri, cand m-a tras inima sa completez acest articol s-au intamplat multe. Domnul Arafat si-a reluat locul in Ministerul Sanatatii,au aparut si primele reactii ale oficialitatilor, primul ministru acuzand actele de violenta, dar acceptand dreptul la intrunire si de proteste ale populatiei. 

Si eu sunt impotriva violentei in orice fel de manifestare: fie ea miting, proteste, activitati sportive. Violenta naste violenta, si pericliteaza viata celuilalt, fie el concetatean, fie el om de ordine, care trebuie sa stea acolo...

Joi printre lozincile scandate la mititng era una care mi-a placut, ceva de genul "Traiane, capitane, pleaca hai/ Vine regele Mihai". Asa cum am scris si intr-un articol precent si continuu sa sustin, faptul ca nu s-a reinstaurat monarhia in Romania. Basescu comite greselile pe banda rulanta, si nu i se mai termina, parca.


Dupa ce s-a luat de Majestatea Sa, Regele Mihai, acuzandu-l de tradare fara sa fi fost pus el in situatia aceea, sa vedem ce ar fi facut, "stimabilul" presedinte l-a atacat si pe DOMNUL Raed Arafat, cum ca ar fi dusmanul reformarii sistemului sanitar in Romania. Colac peste pupaza, domnul Be(rbe)cali face declaratii sovine si rasiste. Atata timp cat nici un om, nascut in Romania, nu a facut cat a facut domnul Raed Arafat incepand cu Targu Mures, si extinzand proiectul sau la nivelul intregii tari, salvand mii de vieti in 20 de ani, proiectul SMURD TREBUIE mentinut cu orice pret. 

Se stie ca proiectului SMURD i s-au pus bete din roate, fiind vazut ca o concurenta la serviciul de ambulanta din spitale, pana cand domnul Arafat a sustinut ca SMURD se vrea doreste a fi un serviciu care vrea sa ajute serviciul de ambulanta in salvarea de vieti. Si mai vine Basescu si-mi spune ca noi am facut SMURD? GRESIT! SMURD a fost creat din initiativa domnului Arafat in Targu Mures, cu sprijinul Primariei. Dumnealui este eminenta cenusie a acestui proiect. Domnului Arafat trebuie sa i se aduca multumiri pentru fiecare viata salvata, uneori cu punerea in prijmedie a vietii colaboratorilor sai, doctori, piloti de elicopter, soferi. Extinderea la nivelul intregii tari a pus in miscare si populatia Romaniei, care a contribuit la imbunatatira si perfectionarea serviciului.

Protestele de strada au ajuns la episodul 7-8, iar populatia nu pare sa se potoleasca pana nu se intampla ceva. Politicienii de orice culoare, fie ei din putere sau din opozitia, au ajuns sa-sii piarda credibilitatea si uneopri legitimitatea de reprezentare. Joi a fost anuntat mitingul de protest al USL, dar aparitia acestora in piata Universitatii in incercarea de politizare a actiunii a starnit huiduieli. 

Am inteles ca romanii in 1990, sau in decembrie 1989, erau buimaciti dupa 45-50 de ani de comunism si indoctrinare si nu stiau cu ce se mananca politica, si de aceea pan acum am bajbait si orbecait intr-o asa-zisa tranzitie. Desi Proclamatia de la Timisoara, prevedea intr-unul din puncte inlaturarea fostei nomenclaturi conmuniste in conducderea statului, adica o lustratie, o curatire a politicii de tot ce fusese manjit cat de putin cu aparatul de stat rosu si dictatorial, prin lovitura de stat de la Bucuresti, din 21-22 decembrie, esalonul secund al PCR, in frunte cu Iliescu, Brucan, Gelu Voican si altii au intrat pe filiera sa preia puterea, ciolanul.


Azi sunt de parere ca e regretabil faptul ca la Timisoara si in alte orase au murit oameni, pentru a ne salva de sub regimul comunist, daca cei care ne conduc acum, nu deschid ochii si nu iau decizii intelepte pentru imbunatatirea vietii de zi cu zi. Momentele de criza duc la ascensiunea in putere a partidelor extremiste. Noi ar trebui sa invatam din greselile istoriei si sa nu le repetam. 
E pacat ca au murit oameni in decembrie 1989 ca sa fim lasi, delasatori, apatici si sa nu  fim exigenti cu cei care ne reprezinta sa ne apere interesele in Parlament. Presa straina,. Le Monde scria ieri ca protestele din Romania sunt cu adevarat o mare surpriza din partea unei societati apatice.

Sunt tare curios cand se vor termina cu protestele si care va fi deznodamantul final... Pan atunci, toate cele bune si nu uitati "SA TRAITI BINE!" (subnutriti, dezinformati, manipulati etc...)