26 ian. 2010

Lucruri ce nu-mi plac la orasul meu natal, Tg-Mures

Buna dimineata!

Sunt cateva lucruri care ma irita si ma enerveaza la culmea, la locuitorii orasului nostru.

Primul, si poate cel mai important lucru, e acela, ca in anotimpul rece, iarna, dupa ce a nins, trotuarele nu sunt curatate deloc, si ajung sa fie acoperit de o gheata, ca sticla, pe care risti foarte usor sa cazi, sa-ti rupi picioarele, mainile, gatul, sau mai stiu eu ce. E foarte periculos, pentru cei batrani si copii mai ales, ca pot luneca si-si pot sparge capul sau sa-si rupa o mana, un picior, si cine e de vina? Veti spune, nimeni. Ei sunt,  locatarii acelor imobile, cei care nu curata trotuarele! Si ar trebui sa plateasca pentru lenevia lor! Scump, foarte scump!

Doar ieri era sa cad de vreo cinci ori sa ma rup, dar providenta a fost de partea mea. Nici eu nu stiu cum de nu am facut cunostinta cu dalele de piatra ale trotuarelor sau cu cimentul, ieri. Dar cred ca nu mai am multe pana sa cad una. Nu stiu de ce presimt asta!

Cel mai suparator lucru e indiferenta oamenilor care locuiesc acolo, si nu curata sau cea a autoritatilor publice, ca nu ies la amendat fiecare asociatie de proprietari, casa, firma sau institutie care nu curata trotuarele de zapada, imediat dupa ce ninge. Si ne mai miram ca sunt atatea cazuri de urgente in spitale, cu fracturi, luxatii sau entorse. Puneti mana, stimati concetateni si curatati-va trotuarele din fata blocului, sa nu cadem sa ne rupem oareceva.

Un alt lucru ce ma supara si ma exaspereaza pe mine la Tg-Mures, ca  centrul  orasului a fost intesat cu semafoare, din 25 in 25 de metri. E un adevarat calvar, daca ai de rezolvat niste probleme pe centrul orasului, si sa trebuiasca sa treci de pe o parte pe alta. Mori incet. Erau de-ajuns cele 3 semafoare: cel de Palatul telefoanelor, vis-a-vis de Mures Mall, cel de la Bolyai, de pe mijlocul centrului, si cel de vis-a-vis de Casa Armatei? Ce mai trebuia sa puna si la Palatul Culturii unul si in langa Catredalei Ortodoxe.

Oricum pe centrul Tg-Muresului nu poti face curse de masini, raliuri, ca e foarte scurt, 1, si doi, mai tot timpul e supra-aglomerat. Prin aceasta masura nu au facut decat sa ingreuneze si mai tare circulatia.

100% aceasta afacere a fost o lucrare data pe criteriul PCR (P=Pile; C=Cunostinte; R=Relatii), deci un nepotism, ca sa se imbogateasca din investitii cu statul cineva.

9 comentarii:

Emilia Carată spunea...

Problemele mentionate de tine... Apar in orice alte orase din Romania. Nu dispera! Consoleaza-te ca traiesti in in alt oras din Romania care e sufocat de probleme.

Dorin spunea...

pe de alta parte, am impresia ca semafoarele alea au fost destul de bine gandite pentru a fluidiza traficul rutier, si chiar functioneaza din cate am observat pana acum :)

Zoli ZzZ spunea...

tu ti-ai curatat trotuarul din fata casei!?

shurubici spunea...

in prima jumatate a articolului, ai o obsesie cu ruperea duverselor parti ale corpului... relax! nobody cares

Dadi spunea...

Azi am coborât aprox. 130 de scări lucioase si poleite cu gheaţă venind de la UPM Livezeni...deci dacă nici alea nu-s curăţate având în vedere că-s cam singura cale de acces (exceptând busul, care nu urcă întodeauna, şi dacă-l aştepţi sus cam aştepţi degeaba) nu mă mir că nu curăţa nimeni trotuarele... Oricum şi anul acesta toată lumea a fost "surprinsă" de iarnă, în ianuarie e "imposibil" să ningă...ai văzut doar la ştiri câte drumuri necurăţate au rămas şi câţi s-au înzăpezit...

Anonim spunea...

ha :) daca tot ti-ai deschis un blog, impartaseste si tu ceva util lumii, nu spune aceleasi BALADE si DRAME ce le vedem la fiecare zi 24 din 24 pe toate canalele TV si radio :)) ... povesteste ceva iesit din comun ori ceva interesant de aflat :)) .. toata lumea se plange; offf

Dorin spunea...

@anonim :
Tocmai si-o facut blog personal, sa puna ce vrea muschii lui.
Fiecare impartaseste ce simte de cuviinta :)

Crin spunea...

Bai, adevarul e ca si pe mine ma enerveaza semafoarele alea din 25 in 25 de metri. E trecerea aia de pietoni de la catedrala mare care e e efectiv IDIOT semaforizata
nu trece mereu lume, si noaptea trebuie ssa stau sa bata vantu`!

salut, tirgu-muresene, bine sa ne fie noua. :)

Anonim spunea...

Ma bucur ca te am cunoscut,daca te ajuta cu ceva pot sa ti spun ca nici in orasul meu Targoviste nu mai este voie sa intri cu masina ce sa mai zic ca in tot orasul au pus sensuri unice si ocolim de n se uraste si intram pe interzis ca sa nu facem un tur complet de centru,asa ca in toate orasele sunt edili cu minti intotochiate...ca sa nu mai spun ca de dimi cnd am iesit cu masina nu era nici un fel de masina de deszapezire...si alunecam cu totii ca intr un mare patinuar