25 ian. 2010

Il derby della Madonnina, Inter - Milan 2-0

Aseara, s-a desfasurat "il derby della Madonnina", episodul 270,  sau pentru cine nu stie, derby-ul fotbalistic al orasului Milano, intre FC Internazionale Milano si AC Milan.



S-a format o obisnuinta, ca in ultima perioada nerazzuri, Inter-ul sa castige in fata rossoneri-lor. Si acum s-a intamplat acelasi scenariu, Inter-ul reusind sa castige in fata Milan-ului in infrioritate numerica, cu 2-0,  in fata unui Milan, care nu a prea contat in teren, a avut cateva ocazii, a parut incapabila sa se ridice la nivelul jocului prestat de Inter, si a dat multe suturi spre poarta, irosite in stil de rugby, departe de buturile lui Julio Cesar.

Desi, fiecare echipa prezenta o lista destul de insemnata de accidentati (Inter-ul - Chivu, Khrin, Thiago Motta, Stankovic, Muntari, iar Milan-ul - Pato, Zambrotta, Oddo, Onyewu, Adiyah, Seedorf, Nesta), Muntari si Seedorf, jucand totusi putin, Milan-ul a fost foarte bine anihilata si nu a putut sa-si faca jocul.

Primul gol al meciului a venit pe o greseala din apararea rossoneri-lor, a lui Ignazio Abate, dupa ce Pandev a trimis o pasa lunga inainte, iar Abate a incercat sa paseze cu capul la Dica, insa "lupoiul" Milito a introdus-o in poarta, in minutul 10.

Inter a primit un cartonas rosu, in minutul 27, destul de stupid si usor. Cartonasul rosu, luat de Sneijder, de la Inter, a fost primit in urma protestelor si aplauzelor ironice la adresa arbitrului care a sanctionat cu simulare de fault, faultul asupra coechipierului sau, Lucio, dupa ce acesta se ridicase si luase mingea in mana, fara ca arbitrul sa fluiere.

Golul doi, al Inter-ului, vine tot dupa o pasa lunga in adancime, de data aceasta, cel ce serveste e Milito, iar marcatorul e Pandev, din lovitura libera, lasandu-l simplu spectator pe Dida la gol. Era minutul 65, si problema invingatoarei deja parea a se contura, incet-incet, Milan-ul avand un joc slab.

In prelungirile partidei, Lucio ia al doilea cartonas galben pentur hent in careu si e eliminat, iar penalty-ul e ratat de Ronaldinho.



Imi pare sincer rau, ca in ultimii ani, in acest derby destul de incitant si atat de frumos, Milan-ul nu reuseste sa invinga atat pe Giusseppe Meazza cat si pe San Siro, marea rivala, Inter.

Niciun comentariu: