17 dec. 2009

RESPECT TIMISOARA, 17 DECEMBRIE 1989!




In urma cu 20 de ani, pe 17 DECEMBRIE, incepea martiriul timisoarenilor, pe strazile Timisoarei a curs sange. Eram cu totii atat de entuziasti, imediat dupa rasturnarea Partidului Comunist in frunte cu dictatura Ceausescu, ca nici ca ne daduseram seama ca dl. Iliescu, care preluase puterea impreuna cu Consiliul Frontului Salvarii Nationale au savarsit o lovitura de stat in toata regula

(Lovitură de stat sau puci se numeşte o răsturnare bruscă şi neconstituţională a puterii legitime a unui stat, impusă prin surpriză de o minoritate, de obicei militară, folosind forţa. Se deosebeşte de revoluţie, prin aceea că la revoluţie există o participare masivă a populaţiei. Conform  "Coup d'État: A Practical Handbook" (Lovitura de stat: un manual practic), Edward Luttwak, "O lovitură de stat se realizează prin infiltrarea unui segment mic, dar de importanţă extremă, a aparatului de stat, care apoi este folosit pentru a prelua controlul de la guvern şi a-l îndepărta de la putere." Prin urmare, folosirea puterii militare, sau a unei alte puteri, nu reprezintă un element definitoriu al loviturii de stat.) Pentru mai multe detalii despre lovitura de stat, click aici

Prima parte a evenimentelor din decembrie 1989, a fost revolutie, dar ea fost detuurnata de un grup de indivizi, in frunte cu Ion Iliescu care au savarsit lovitura de stat. se stie foarte bine ca Iliescu era in esalonul secund al PCR, iar prin aceasta miscare, esalonul II a devenit esalonul I, rasturnanad puterea.

Eu, la "Revolutie" aveam 8 ani, deci imi amintesc cate ceva...

Mama mea, care e de langa Timisoara, vorbea cu una din surorile ei la telefon, exact in urma cu 20 de ani, si cand matusa mea a pomenit despre faptul ca pe strazile Timisoarei se trage, convorbirea a fost taiata. E clar, ce vroia Ceausescu... izolarea Timisoarei de tot restul tarii, si raderea ei de pe fata pamantului.

Timisorenii au dat docada de foarte mult curaj si darzenie sa se ridice impotriva regimului comunist, platind asta cu sange. sa nu uitam ca ei au fost cei care au inceput cu scandari "Jos Ceausescu!", "Vrem caldura!", "Vrem mancare!"... au avut curajul sa-si strige in gura mare durerea... Si ce-au primit? Gloante, bastoane peste spate, chinuri, moarte. 

Acest lucru, domnilor parlamentari nu ar trebui sa-l uitati... poate daca nu exista sau daca nu reusea revolta de la Timisoara, am fi fost inca condusi de acelasi partid unic, Partidul Comunist Roman. Ar trebui sa le multumiti zilnic cu cate o rugaciune, pentru sufletele celor disparuti dintre noi la evenimentele din 1989 si sa nu va  mai lafaiti in bani, privilegii, pensii si tot felul de drepturi.

Nu stiu de ce, in ultima vreme mi se intareste o convingere: marea majoritate a parlamentarilor de azi care au peste 40-50 de ani, au fost parte din structurile Partidului comunist Roman, de pana la 1989. Astia ar trebui eliminati din Parlament printro aplicare a Legii Lustratiei, unul cate unul.

Si dl Iliescu, a actionat ca Ceausescu, in numele asa mult numitei "democratii" chemand minerii sa calmeze protestele studentilor din acel 13 iunie 1990, multumindu-le frumos de ajutor in numele "democratiei". Abia scapasem de dracu` (Ceasescu), foarte sumar judecat si executat, ca dadusem de taica-so (Iliescu), cel care avea sa ne duca tot mai jos in loc sa ridice tara din dezordinea creata.



TUDOR GHEORGHE -- RUGA LA TIMISOARA
Asculta mai multe audio Muzica

In loc ca clasa politica sa cinsteasca jertfa adusa de timisoreni, curajul si darzenia lor, aceasta continua sa se lupte pentru ciolan, sa-si scoata ochii unul altuia, sa-si sape unul altuia groapa, sa se acuze. Bai, politicienilor, treziti-va si scoateti Romania din rahatul in care ne aflam, pana nu afundam de tot.

Haideti sa-i cinstim cu totii pe eroii Revolutiei Romane de la Timisoara, cazuti incepand cu 17 decembrie pe strazile orasului de pe Bega!

EROII NU MOR NICIODATA!

Nota... definitia loviturii de stat, tot ce in paranteza, e luat de pe site-ul www.wikipedia.org

Un comentariu:

Ramona spunea...

cred intr-o Romanie mai buna, intr-o zi...candva...undeva...cu toate ca nu mai cred in nimic...dar sperante moare ultima...cu toate ca totusi moare si ea...