15 dec. 2009

O zi istorica... 15 DECEMBRIE 1989... dupa 20 de ani... 15 DECEMBRIE 2009





Acum seara, dragi cititori am realizat un lucru. Azi e O ZI ISTORICA! E ziua in care, in urma cu 20 de ani,  a inceput caderea comunismului in Romania. Ziua in care enoriasii bisericii reformate, si nu numai, protestau in fata casei pastorului Tokes Laszlo, incercand sa se opuna ordinului de evacuare al casei parohiale ale acestei biserici. Totul a inceput pasnic.

Insa ceea ce a urmat, stim cu totii. Ziua de 17 decembrie a adus primii martiri pentru libertate, iar  mutarea treptata a centrul miscarii revolutionare la Bucuresti in noaptea de 20-21 decembrie a dat o lovitura de stat,  in toata regula, desi in Timisoara, zeci sau poate sute de oameni deja fusesera rapuse de gloantele asa-zisilor "teroristi", sau a cadrelor Securitatii.

Se pare ca romanii au uitat cu totul faptul ca in urma cu 20 de ani, tinerii mureau pe strazi strigand "LIBERTATE". Si azi, dupa 20 de ani, in Timisoara, se mai vad urme de gloante pe cladiri.  Macar acele cladiri sa ne mai aduca in minte, daca noi oamenii, avem memoria scurta, si avem tendinta sa uitam.

Si amintirea celor care s-au jertfit penteru noi, al caror sange a curs la Timisoara, initial, si apoi in toata tara, ar trebui sa fie vie mereu in mintea si  in inima noastra, cinstirea lor sa fie eterna, sa ne puna pe ganduri si sa incercam sa facem ceva,  sa schimbam mentalitatea poporului nostru, sa ne ambitionam, sa fim un fel de "Japonie" din Balcani, o tara ambitionata, care sa lucreze si sa progreze economic si tehnologic.

Cat priveste partea politica, ar trebui aplicata "Legea Lustratiei", in conformittate cu punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara, astfel ca cei care au fost membrii de partid in PCR, sa nu mai poata ajunge la "ciolan", ca primari, prefecti, deputati, senatori sau mai stiu eu ce.

CINSTIRE ETENA EROILOR REVOLUTIEI ROMANE!

EROII NU MOR NICIODATA!


Niciun comentariu: