5 sept. 2013

Cainii vagabonzi in Romania... pana cand mai fac victime?

Buna ziua tuturor cititorilor blogului meu, 

azi am sa tratez o tema ce a inflamat de-a dreptul societatea romaneasca incepand cu ziua de luni. A trebuit sa se intample o tragedie ca sa se ia masuri. Sa ne fie rusine! Luni, in Bucuresti, doi frati au fost atacati de o haita de caini vagabonzi si unul dintre a fost ucis in urma muscaturilor cauzate de acestia, fiind pur si simplu pe post de prada, n-a avut nici o sansa sa se poata apara. 

Cainele ucigas a fost adoptat de o domnisoara, Lavinia Mirela Nica, voluntar la un ONG de aparare a drepturilor animalelor ce se preteaza ca iubesc animalele. Ei iau cainii, ii sterilizeaza si le drumul pe strada. Si tot zic ca au constiinta impacata, zambind in fata camerei. Eu daca as fi fost in locul tatalui copilului o chemam sa vada cum arata copilul si o intrebam dupa acea daca isi mentine parerea sau o puneam in fata cetei de opt caini pe care i-a adoptat si o lasam singura cu ei. Cum ramanea cu constiinta, oare?


Daca semnezi pentru un lucru tine-te de cuvant. Adoptia de caini trebuie privita ca si adoptia de copii. Nu adopti un copil ca dup-aia sa-l lasi pe strazi sa se descurce. Il adopti ca sa il tii in casa langa tine, sa-l cresti, sa-l hranesti, sa-l ingrijesti, sa-l plimbi. Asa areti ca iubesti animalele, ingrijindu-te de ele, nu abandonandu-le in secunda -1. Abandonul animalelor adoptate ar trebui privit ca un act de cruzime la adresa lor. Daca abandonezi un copil abandonat iti sare pe cap Protectia Copilului, daca abandonezi un caine nu se intampla nimic azi, dar maine, dupa 1 an el poate face victime. El se salbaticeste in libertate singur, flamanzeste, si devine o masina de ucis, o fiara, care ataca pentru a se hrani.

Parerea mea despre acest caz e ca toti cainii vagabonzi ar trebui adunati de pe strazi, si iubitorilor de animale sa li sedea un interval de o saptamana in care sa vina sa adopte un caine pana intr-un an. Toti cainii vagabonzi peste 1 an sa fie eutanasiati, pentru ca sunt prea salbaticiti sa mai poata fi imblanziti, si sunt un pericol. Cainii adoptati sa fie cipuiti cu cipuri care sa contina adresa si identitatea persoanei care ii adopta, iar daca e gasit pe strada hoinarind cainele, animalul eutanasiat direct, iar proprietarul bagat la parnaie,cel putin 5 ani. Sa vedeti cum se vor ingriji de caine, de teama ca ajung la bulau. 

A doua zi dupa tragedie o doamna batrana a fost atacata de o haita de caini. Stiti cine trebuie sa fie atacati de haite de caini? Cei care iubesc animalele doar din varful buzelor, dar nu fac nimic sa ia unul acasa, sa-l creasca, cei care deturneaza fonduri impartante de bani pentru ai ingriji si politicienii. Sa-i sfasie si pe ei pana la os sa vada ce inseamna o asemena durere. 

Eu recunosc, nu sunt fan al cainilor, imi plac doar doua rase pentru inteligenta lor: Golden Retriever si Labrador. Sunt pentru eutanasierea cainilor vagabonzi si nu sunt pentru castrare. E mult mai scump sa-l castrez, sa-l tii in viata, sa-l hranesti, sa-l ingrijesti cu medicamente. Daca nu il vrea nimeni acasa, eutanasiaza-l, ca doar un caine nu ne da nimic: blana, lapte, oua, carne... Sau haideti sa-i  exportam in China, ei ii mananca! Macar ajutam poporul chinez cu carne. 

Cainele poate fi cel mai bun prieten al omului, daca primeste afectiune, mancare, educatie, si e ingrijit, dar poate sa devina cel mai mare dusman cand e flamand, salbaticit si bolnav. Oricand poate fi unul din parintii tai, bunica ta, prietenul/a tau/ta, verisorul tau sau chiar tu. Trebuie luata o masura aspra. Nu trebuie luata o masura de compromis, ci una radicala! 

Niciun comentariu: