5 iun. 2013

05.06. - Ziua Mediului

Buna dimineata, stimati cititori ai blogului meu...

Azi, 05.06., se celebreaza Ziua Mediului. Aceasta zi a fost introdusa din dorinta de a creste constiinta asupra apararii mediului inconjurator: sa nu taiem copacii iresponsabil, sa nu poluam planeta, sa reciclam. Ziua Mediului a fost instituita in anul 1972, cand a inceput prima coonferinta pe aceasta tema, Conferinta Natiunilor Unite asupra Mediului Uman. Campania de Ziua Mediului implica organizarea de catre un oras, in fiecare altul, a unor evenimente si a unei expozitii legata de tema anuala a acestei zile.

Anul acesta, tema Zilei Mediului este THINK.EAT.SAVE. adica GANDESTE.MANANCASALVEAZA.. Campania de anul acesta se doreste a fi o campanie improtriva risipei de mancare, in conditiile in care anual se risipesc 1.3 miliarde de tone de mancare, iar 1 din 7 copii merg seara flamanzi la culcare.

Logo-ul campaniei de anul acesta a Zilei


Pe site-ul oficial al temei de anul acesta, prezinta niste date statistice cu privire la alegerea subiectului de anul acesta. Faptul ca pe Pamant exista 7 miliarde de oameni, populatie in crestere, estimata pana la 9 miliarde in 2050, arata faptul ca pamantul se chinuie sa ne dea hrana de toate zilele. Totusi, se precizeaza pe site exista o oarecare risipa la restaurante si ar trebui sa fim mai constienti si mai informati asupra acestui fapt. 

Pentru mai multe informatii asupra campaniei de anul acesta, intrati pe site-ul oferit mai jos,  cel legat de tema.


Sursa informatiilor: 

Un comentariu:

Dragoi CRistina spunea...

Cred c-ar trebui promovată cât mai des această sintagmă”GândeșteMănâncăSalvează”, asta ne-ar prezenta realitatea crudă a multora din lumea asta, nicidecum a noastră, a celor care de multe ori aruncăm mâncarea...
Da, ar trebui să ne comparăm cu cei care au mai puțin decât noi, nicidecum cu cei care au mai mult!...
Viața ar avea alte conotații, iar sistemul de valori ar fi viabil!...