23 dec. 2011

Poftim? Vrajitoare? Mai bine zis: infractoare, hoate, evazioniste, mincinoase

Ce vrajitoare? Unde?, Cand?, Cum?, De unde? Pana unde? Eu stiam ca vrajitoare exista in povesti, sau in legende, cei mai cunoscuti mie sunt Merlin si Morgana, din "Moartea Regelui Arthur" , care luptau unul de partea binelui, altul de partea celui rau. Alte cazuri de vrajitorie au mai fost in Evul Mediu, prin anii 1500, o adevarata isterie si vanatoare de vrajitori/are, in care cei gasiti vinovati de astfel de practici erau arsi pe rug. Dupa 1990, in Romania democratica, perioada in care ni s-a urcat democratia la cap si ne-a inundat in exces cutia craniana cu aburii vrajilor, fenomenul vrajitoriei a ajuns din ce in ce mai puternic si mai mediatizat.


In sfarsit, cineva cu scaun la cap s-a desteptat ca in jurul afacerii de "vrajitorie" se invart bani cu nemiluita, de tie si frica sa rostesti cifrele, pentru ca te ia cu dureri de cap si ameteli.  Trebuiau luate masuri pentru ca aceasta nisa este o adevarata zona de evaziune fiscala, in care se scurg, din naivitatea, prostia sau nu stiu sa ii mai spun, a unor oameni sute de mii de euro anual. Totul este o inselatorie, o frauda, in care o madama,  sau mai bine zis unele tiganci  (n-am sa folosesc termenul de rrom pentru ca eu consider ca nu fac discriminare. Eu cunosc aceasta etnie de mic ca tigan, iar cultura este tiganeasca, muzica este tiganeasca, deci  prin urmare, omul ce apartine acestei etnii este tigan; am spus unele pentru ca exista si fete sau femei din aceasta etnie care doresc sa invete carte, sa se ridice prin munca sa apere etnia lor de pericolele din afara, de orice fel. Tot respectul pentru acestea din urma) se dau mari ca are abilitati in a-ti citi viitorul, in a-ti lega sau dezlega cine stie ce, in a te face fertil/a, sau mai stiu eu ce alte boscoane se fac. Ele mai comit un alt mare pacat, lenevia. Le e lene sa munceasca cinstit, si stau si fraieresc oamenii creduli care merg si varsa in buzunarele lor fara fund, sume de bani exorbitante. Pai unde  e criza, fratilor, daca aveti zeci de mii de euro sa aruncati pe geam la vrajitoare? Si ele traiesc bine merci, umplute cu aur, in castele, au terenuri, bani... au depus vreodata la Fisc o declaratie de venit? Nu. Platesc vreun impozit? Nu. Vor sa invete carte sa se poata integra intr-o societate normala, sa nu zica lumea ca le discrimineaza, si nu le angajeaza? Nu. Se complac in aceasta situatie ca le aduc infinit mai multe beneficii decat daca ar fi integrati in societate.


 Oamenilor, desteptati-va, si vedeti inselatoria la care sunteti supusi in momentul in care apelati la astfel de servicii. Pe langa faptul ca sunt goliti de bani, serviciile unei asa-zise "vrajitoare" costa, va vindeti sufletul Diavolului. Averea ca avere, ai facut odata bani, mai faci, dar o data ce ti-ai pierdut sufletul in favoarea Satanei, esti condamnat pe veci, in viata de apoi. Se poate observa un mare paradox, am mai spus-o si o mai spun: marea majoritate a romanilor se dau mari  credinciosi, se bat ca fariseul cu pumnul in piept ca sunt mari credinciosi, cand ei nu frecventeaza biserica, iar pentru a incerca sa o duca mai bine, apeleaza la aceste infractoare, "vrajitoare", care inseala pentru sume enorme pe toata lumea. 

Pozitia bisericii, fie ea catolica, ortodoxa cu privirea la "vrajitorie", eu ii spun inselaciune,  furt, manipulare, deceptionare, iluzionare este ferma: biserica este impotriva acestor practici, pentru ca, desi vrajitoarele sustin ca practica magia alba, vrajile, boscoanele si toate ce se intampla in ritualul lor specific (eu unul nu am fost niciodata si nu ma veti prinde pe la ele), sunt instrument al lucrarii diavolesti si a pierderii sufletului pentru cel ce apeleaza la serviciile acestora. Biserica considera un pacat mare sa mergi la ele, ca sa iti spuna viitorul, sa-ti faca una si alta. Viata e data de Dumnezeu, el are rolul de decident cu evenimentele ce ni se intampla, el ne umple de haruri, capacitati, abilitati, si el stie mai bine cand e momentul sa facem un lucru sau altul sau cand trebuie sa parasim lumea pamanteana pentru a merge la el. El ne arata calea pe care sa mergem, dar datorita faptului ca ne iubeste asa de mult, ne lasa pe noi sa decidem pe unde sa mergem. 

Daca unii romani, si ma refer aici la cei ce frecventeaza vrajitoarele,  ar fi putin mai mult umblati la biserica, nu numai de Craciun si la Paste, o jumatate de ora, si in acea jumatate se ora sa faca parada sau sa faca act de prezenta, sa il vada vecinul/a, sa vorbesc si sa barfesc, ar stii ca acest gest este pacat mare, ca vrajitoarele te mint, te fura, iti deceptioneaza sufletul si te manipuleaza; faptul ca rugaciunea, este o comunicare cu Dumnezeu, Tatal si sunt mult mai puternice decat orice boscon, vraja ti s-ar face, si nu au putere in  fata rugaciunii, facuta cu credinta; faptul ca daca ai credinta in Dumnezeu, e de-ajuns sa cer cand te rogi de ceea ce ai nevoie, iar Dumnezeu, fiind bun si iubitor de oameni, iti va da. 

Pe de alta parte, pe langa faptul ca inseala omul, si duc la pierderea sufletului celui care apeleaza la ele, ele inseala si statul, cu evaziunea fiscala creata in jurul acestei afaceri. Nu stiu, intreb... se da chitanta la vrajitoare cand mergi? A rupt vreuna chitanta, vreodata, pentru serviciile prestate. Eu zic ca NU. Sa le bage pe toate la parnaie.


21 dec. 2011

Care Revolutie? Revolta populara de la Timisoara transformata in lovitura de stat la Bucuresti

Buna ziua, tuturor! Azi se implinesc 22 de ani de la Revolutie, si tot nu am aflat inca nimic. Si nici nu vom afla, pentru inca 50 sau 78 de de ani, stati linistiti. Mereu se vehiculeaza ideea ca evenimentele din 1989 au fost o Revolutie. Permiteti-mi in memoria victimelor care au cazut sa va fac o demonstratie, citandu-va oameni mai destepti decat mine si care dau definitii exacte a ceea ce se numeste Revolutie si lovitura de stat. Am sa va citez pe acesti domni, dintr-o carte, care se numeste Istoria terorismului din antichitatate pana la Al-Qaeda, editata de Gerard Chaliand si Arnaud Blin.

Evenimentele din 1989, incep intr-adevar, ca o revolta populara, la Timisoara, pe 15.12.1989, ca urmare a dispozitiei de evacuare a episcopului reformat Tokes Laszlo, si a mutarii lui de la Timisoara la Oradea, dupa ce acesta sustinuse un interviu la DunaTV la inceputul lunii decembrie a aceluiasi an. Enoriasii maghiari incearca sa impiedica evacuarea episcopului, iar curand acestora li se alatura tot mai multi timisoreni, nemultumiti de regimul Ceausescu, langa piata Maria. Aici se va striga prima data "Jos cu Ceausescu". Tensiunea creste, iar din Piata Maria, revolta si nemultumirile cuprind intregul oras de pe malurile raului Bega. 

Aici avem de-a face cu o revolta populara sau chiar Revolutie, pentru ca conform lui Ariel Merari in studiul "Terorismul ca o strategie de insurgenta" din cartea mai sus mentionata,  Termenul de revolutie este de o obicei folosit cu sensul de schimbare sociala radicala, politica sau economica. Spre deosebire de lovitura de stat, revolutia este o schimbare mai mult decat o strategie. In cateva cazuri de schimbare revolutionara a sistemului aceasta s-a realizat cu foarte putina violenta, sau uneori chiar fara violenta (transformarea formei de guvernamant a Cehoslovaciei, RDG si Polonia la sfarsitul anilor 1980 sau 1990). In alte instante, revolutia a implicat multa varsare de sange , cum e cazul Revolutiei Comuniste Chineze". (Ariel Merari, The History of Terrorism from Antiquity until Al-Qaeda; pag. 20). Evenimentele de la Timisoara, cu tot ce a insemnat, victime, teroare, a fost Revolutie. Se dorea schimbarea radicala a regimului Ceausescu, prin Proclamatia de la Timisoara din 16.12.1989. 

Odata cu mutarea epicentrului revolutionar la Bucuresti, aceasta revolutie este deturnata si devine Lovitura de stat. Conform lui Ariel Merari si a aceluiasi articol "Terorismul ca o strategie de insurgenta", lovitura de stat se defineste astfel: "o lovitura neasteptata si puternica in politica; in special o rasturnare fortata a guvernului" (definitie din Webster’sNewTwentieth Century Dictionary Unabridged).

Lovitura de stat este preluarea puterii de catre un individ sau un mic grup de persoane care controleaza cele mai importante pozitii din masinaria statului". Conform lui Edward Luttwak, citat de Ariel Merari, acesta defineste lovitura de stat ca o  "strategie de infiltrare a unui mic dar critic segment al aparatului de stat care este folosit sa inlocuiasca guvernarea de la control". De obicei, o lovitura creste cu ajutorul armatei. In orice caz, pentru reusita unei lovituri de stat rebrelii trebuie sa se asigure de cooperarea a unei parti a fortelor armate. Succesul unei lovituri de stat  depinde de elementul surpriza, pentru a prinde guvernarea, cu garda jos. Este, de aceea, imperativ ca pregatirile loviturii sa aiba loc in cel ami mare secret. Comparat cu alte forme de insurgenta, loovitura de stat implica de obicei, putina violenta si uneori e realizata fara varsare de sange.  Lovitura de stat e planuita sa fie rapida un scurt episod.(paragraf tradus din studiul Terorismul ca strategiei a insurgentei din cartea Istoria terorismului din Antichitate pana la Al-Qaeda).

Deci conform definitiilor oferite, reiese ca in cadrul loviturii de stat, esalonul II, preia printr-o lovitura naucitoare (a la Bute, cand pune pe cineva in KO) conducerea. Acum se stie foarte bine, ca domnul Iliescu,



cazut in dizgratiile primului esalon, se afla in esalonul secund al PCR, si ca au fost intruniri, intre el, Brucan, Gelu Voican si alti oameni mai micuti. Esalonul secund, trupa lui Iliescu, darama puterea si pe Ceausescu, prin lovitura de stat, cu concursul armatei romane. Exact ca la definitie. De Ceausescu trebuia foarte repede scapat, executat, pentru ca el reprezenta un pericol, prin mentinerea in viata. Fie putea divulga secrete foarte mari, incomode, fie, loialii lui au fi putut incerca eliberarea lui. Odata scapat din mainile "tradatorilor"  - vezi trupa Iliescu - ii executa pe toti, razand.

Deci, hai sa dam cartile pe fata odata pentru tot si sa demonstram ca suntem responsabili, recunoscand ca evenimentele de la Bucuresti din 21-22 decembrie sunt lovitura de stat, iar capitolul Timisoara, 16-21 decembrie este adevarata Revolutie romana.

Cu ocazia aniversarii a 22 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, doresc sa imi arat respectul fata de EROII Timisoarei, si ai intregii tari, care au avut un ideal maret, dar care din pacate nici astazi inca nu s-a realizat. Sper ca, cat de curand, romanii sa se destepte si sa nu mai accepte nici un compromis, si sa dea dovada de unitate si agerime a mintii astfel incat sa nu mai putem fi fraieriti de toti, dupa cum vor, ei politicienii. Poate ar merita sa vada, politicienii, ce inseamna cu adevarat revolutie.


Doresc, de asemenea sa dedic urmatoarea melodie tutror celor ce au avut de suferit de pe urma "Revolutiei romane", prind pierderea cuiva drag, ranire sau urmasilor victimelor.





Deci, in cocluzie, Revolutia din 1989, are doua perioade:
16-22.12.1989 - Timisoara - Revolta populara, Revolutie
21-22.12.1989 - Bucuresti - Lovitura de stat

Quod Eram Demonstandum!