19 apr. 2010

Handbalul de calitate si boxul bat fotbalul

Ieri, dupa-amiaza, de la orele 17.15, handalul de calitate a tinut cu sufletul la gura o natiune intreaga, urmand ca noaptea, un alt sportiv roman, un pugilist, de aceasta data, sa duca Romania pe culmile gloriei sportive. 

Ieri, dupa-amiaza, handbalul romanesc a mai urcat o treapta spre excelenta. Ieri, la Ramnicu Valcea, echipa  de handbal feminin din localitate, OLTCHIM RAMNICU VALCEA a dat de pamant la propriu cu cu echipa maghiara Gyor, in returul semifinalei EHF Champions League, la handbal feminin. Intr-o sala arhiplina, cu un public mai mult decat minunat, fetele antrenate de tehnicanul Radu Voina au zdrobit echipa maghiara, care spera la finala, dupa un meci egal acasa, in Ungaria, in partida tur (25-25).

Desi prima repriza a fost foarte stransa, in ceea ce priveste scorul, a doua repriza, a adus de la vestiare un alt OLTCHIM, care parca zbura, ajutata de public spre atingerea "poftei ce-o pofteau": FINALA EHF CHAMPIONS LEAGUE.

Echipa maghiara a inceput tare meciul, dar jucatoarele romance au reusi sa opreasca distantarea Gyor-ului la o distanta prea mare, si la pauza, chiar au intrat in avantaj la vestiare. A doua repriza a adus descatusarea echipei romanesti, care reuseste sa conduca si cu 20-15, desprinzandu-se in minutul 56 la neverosmilul scor de 24-18. Era deja prea tarziu pentru echipa din Ungaria sa revina in joc. 

Echipa valceana va intalni in ultimul act al acestei prestigioase competitii formatia daneza Viborg. MULT SUCCES in FINALA!

Rezumatul partidei si evolutia scorului, minut cu minut aici.

Eu, sincer, am avut emotii vazand prima repriza cum se prezinta, dar apoi cand am vazut ca "unguroaicele" au inceput sa rateze masiv, si Paula Ungureanu si-a intrat in mana si a inchis poarta, mi-am spus, ca le va ciurui si ca vor reusi sa se califice in finala mult visata. Bravo lor! FELICITARI! Mult succes in FINALA. 

Noaptea, a adus un alt roman pe culmile gloriei in Centre Bell din Montreal reusind sa-si apere titlul de campion mondial IBF la categoria supermijlocie, doborandu-l prin KO in repriza a treia pe Edison Miranda. Recunosc, meciul lui Bute nu l-am vazut, dar am citit despre performanta lui, la prima ora a diminetii pe site-urile de sport. FELICITARI! si lui. 
Va multumesc din suflet pentru ca tineti sus, cat se mai poate stindardul sportului romanesc. MULT SUCCES in continuare!

Asta DA sport de calitate! Performanta prin daruire totala, nu prin scandaluri si razboaie de declaratii, cum vedem in fotbalul romanesc, etapa de etapa, sau suspiciuni de blat, de arbitrii mituiti. 

Fetele de la Oltchim au aratat ca se poate face performanta si in alt sport decat fotbalul, fotbal care se zbate in mocirla, si nu va reusi sa iasa de-acolo nici in 10 ani, daca cei care il conduc in acest moment isi pastreaza functiile.

Fotbalul romanesc nu merita deloc sintagma de "sport rege". Ar trebui facute sali de sport, in care sa se promoveze tot mai puternic celelalte sporturi, precum: handbalul, baschetul, atletismul, tenis de masa (ping-pong), badminton, gimnastica; bazine de inot pentru inot, polo si sarituri de la trambulina; patinoare pentru patinaj, hochei; cluburi de box care sa promoveze si sa invete tinerii in acest frumos sport; si toate celelalte sporturi.  Fotbalul merita sa fie detronat din ipostaza de sport privilegiat sau sport caruia i se acorda cea mai mare atentie, in Romania, pentru ca performante continentale nu prea are, slab, pe ici pe colo, iar mizeria si scandalurile sunt din ce in mai numeroase

Unde sunt ministrii Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului si cel ce ar trebui sa se ocupe cu promovarea imaginii Romaniei, asa-numitii competenti, Funeriu si Udrea? Nicaieri. Ei ar trebui sa fie prezenti la fiecare eveniment ce promoveaza Romania, la acest nivel, dar ei se preocupa cum sa ia spaga mai mare sau cum sa indestuleze mai mult si sa umple cat mai bine buzunarul clientelei politice. Rusine sa va fie! Duceti tara in jos, stimati membrii ai guvernului. Ati si uitat deja probabil de juramantul depus la numirea in functie.

Multumesc frumos fetelor pentru bucuria si spectacolul oferit! La mai mare!

Niciun comentariu: