29 mar. 2010

Recomnadare cinematografica

Buna ziua!, tuturor cititorilor blogului meu,

azi revin cu o recomandare cinematgrafica, un film superb. E drept, e un film vechi, foarte vechi, de prin 1946, dar m-a impresionat foarte mult, si in plus, mi-a fost recomandat de iubita mea, Puf. 


E vorba de filmul "It`s a Wonderful Life", regizat de Frank Capra. Filmul este povestea vietii lui George Bailey,  (interpretat de James Stewart), povestita de ingerul Joseph ingerului Clarence, care urmeaza sa fie trimis pentru a-i salva viata, in Ajunul Craciunului, la rugaciunea membrilor familiei lui. Filmul reda intr-o nota reala viata din copilarie, prin adolescenta si ajungerea la maturitate a acestui om, care in Bedsford Falls se vede nevoit sa lupte cu bogatul Henry Potter, pentru a-l opri sa puna mana pe tot orasul. 

Actul ce il duce la disperare pe tanarul si talentatul intreprinzator, care visase toata adolescenta sa calatoreasca, sa faca facultate, sa construiasca, a fost pierderea de catre unchiul sau, a sumei de 8.000 de dolari inainte de depunerea la banca si gasirea acestei sume de bani  de catre inamicul sau, dl. Potter. 

Ingerul Clararence (interpretat de Henry Travers), reuseste sa-l faca sa realizeze cat de frumoasa si minunata este viata lui, dupa o incursiune in viata orasului, in care el n-ar fi existat. 

Dupa ce sare in apele inghetate sa-l salveze pe Clarence, George spune cu voce tare, in disperare, ca poate ar fi fost mai bine sa nu se fi nascut. Clarence ii indeplineste vointa si-l duce prin Bedsford Falls devenit Pottersville; locul unde a format Bailey Park, era un cimitir, unde vede piatra de mormant a fratelui sau care ar fi murit la 9 ani, daca n-ar fi fost el, iar un intreg transport militar de intariri militare n-ar fi putut avea in loc in Al Doilea Razboi Mondial; casa in care locuieste e o ruina,  nimeni nu-l recunoaste. 

Atunci, George isi da seama ca viata e frumoasa si ca merita traita, cu bune, cu rele, si cere lui Clarence sa-l duca inapoi in lumea in care traia. La revenirea sa din incursiunea fantastica, este cel mai fericit om. Chiar si problema financiara dispare, prin miracolul si ajutorul prietenilor sai, in Ajun de Craciun. 

La finalul filmului, Clarence, ingerul de clasa a doua isi primeste aripile pentru misiunea indeplinita, aceea de a salva viata lui George Bailey, lasadu-i o dedicatie pe cartea "Aventurile lui Tom Sawyer" de Mark Twain:

Recomand cu caldura tuturor prietenilor acest film. 

Omul este un "animal social", care incearca la fiecare pas sa interactioneze cu cei din jur, si nu prea poate trai izolat de lumea inconjuratoare. Eu nu stiu cum sunteti voi, dragi citittori ai blogului, dar eu ma simt mult mai bie, cand pot vorbi cu un vorbi cu un prieten, sa-l intreb cum se simte, ce mai face,  sa-mi fac prieteni noi si sa interactionez cu societatea. 

Acest film pune in lumina relatiile interumane si importanta acestora, cum fiecare om, e un element important pentru comunitatea din care face parte.

O zi buna tuturor!

sursa citatului: IMDB.com

Niciun comentariu: