25 feb. 2010

Marlanie politica sau strategie politica!

Dupa cum foarte bine se stie, weekend-ul trecut a avut a avut loc Congresul National PSD, care avea sa stabileasca ierarhia nationala a acestui partid politic. Am tot vrut sa scriu despre acest eveniment, insa datorita faptului ca nu aveam net acasa, din ratiuni ce tin de santier, mi-a scapat si treptat s-a racit subiectul. Insa astazi, citind o stire, pe www.ziare.com, cu privire la demisia domnului Diaconescu din PSD, mi-am dat seama de o chestie, care fie e marlanie, din partea propriului partid (PSD), sabotaj, fie e strategie politica, din partea altuia (PDL).

Avem cazul urmator, va las sa judecati voi: La sefia PSD, si-au anuntat candidatura, 9 candidati, printre care Mazare de la Constanta, Miron Mitrea, Adrian Nastase, Mircea Geoana, Cristian Diaconescu, Victor Ponta. Treptat, dintre acestia s-au tot retras, mentinandu-si sprijinul pentru unul din cei doi finalisti, Mircea Geoana si Victor Ponta. 



 Problema e ca, domnul Diaconescu, unul dintre candidati, nu s-a retras ca asa a dorit dumnealui, ci pentru ca ar fi fost fortat, prin santaj. Prin retragerea lui Diaconescu, in ultimul moment, Iliescu avea de castigat oricum, fe ca devenea presedinte Geoana, fie ca era ales Ponta.

 

Acum, problema se pune in felul urmator: el a fost urmarit ilegal si facut raport pe activitatea sa, pe cateva zile inainte de congres.  Intrebarea mea e urmatoarea: a fost Cristian Diaconescu solutia de leader PSD, care nu convenea lui Iliescu, fiind periculos la adresa lui Ponta, si implicit a misculatiilor sale, si trebuia inlaturat usurel, cu manusi, asta in cazul unui sabotaj dinauntrul PSD sau a fost o miscare, filajul, din partea altui partid, PDL, care de teama ca PSD sa nu se intareasca prea tare si sa emita pretententii  la urmatoarele alegeri, sa incerce sa-l alunge de-acolo si sa-l aduca intr-o tabara mult mai aproape de a lor. 

Proaspatul demisionar din PSD s-a inscris in grupul independentilor, dirijat din umbra de partidul portocaliu, PDL. Ce curva e politica asta, domle`!

Plecarea lui Diaconescu din PSD este una din cele mai grele pierderi pentru acest partid, deoarece era printre singurii membrii de partid cu o anumita prestanta si coloana verticala. Se pare ca Iliescu sau Basescu, oricine ar fi facut miscarea cu filajul, nu mizau pe plecarea din PSD asa de fulgerator.

surse imagini: blogurile persoanelor din imagine, except Diaconescu, de pe www.click.ro

Un comentariu:

Wilkins Micawber spunea...

Probabil o sa ne dam seama in perioada imediat urmatoare. Nu trebuie decat sa urmarim ce miscari va face Diaconescu, desi cel mai probabil e sa-l vedem sarit in barca puterii. Vom vedea.