7 apr. 2009

Evenimente cu iz de Deja Vu

Azi, stimati cititori ai blogului meu, am chiulit de la scoala, deoarece am urmarit evolutia evenimentelor de la Chisinau. La orele 9 ale diminetii, evenimentele de la Chisinau, aveau izul de DEJA VU al evenimentelor de la Timisoara din 16-17 decembrie 1989, si apoi Bucuresti, 21-22 decembrie. Presedintele Voronin vrea sa discrediteze manifestatia, aratand pe posturile TV, doar imagini cei convin lui si regimului, adica tineri agitatori, care rastoarna masini si provoaca violente. E adevarat ca de la un moment dat, datorita imbulzelilor s-a ajuns si la violente. E regretabil acest lucru.

Tot azi am vazut evenimente ce-mi pareau Deja Vu. Tinerii basarabeni au intrat in sediul Presedintiei, cladirea ce adaposteste presedintia Republicii, arzand materiale aflate in cladire. Asemenea evenimente au avut loc pe 22 decembrie 1989, la fostul sediul al Comitetului Central al Partidului Comunist Roman (CC al PCR)

Tot respectul tinerilor si studentilor din Republica Moldova care se opun regimului comunist. Sper din toata inima sa poata dovedi frauda electorala, pe care o striga pe strazi si sa obtina, daca e asa, mult asteptata anulare a votului si reprogramarea scrutinului.


Mi-a placut nespus de mult o pancarta din piata, pe care se vedea scris "Nu ne ingropati viitorul!". Tineretul basarabean, la fel ca cel roman in 1989, refuza sa mai accepte coruptia si furtul generalizat, generate de regimul comunismul, si au decis sa spuna NU acestui regim. Tinereretul basarabean are aspiratii inalte, vrea sa traiasca la fel ca cel din intreaga Europa, contemporana lui.

Prin acest acest articol as vrea sa-mi exprim solidaritatea fata de manifestanti de la Chisinau, si sper sa obtina VICTORIA si ELIBERAREA de sub jugul comunist.

Fac un apel autoritatilor de la Chisinau, (aici intra armata, politia) sa nu faca exces de zel executarea ordinelor privind reprimarea manifestatiei, sa nu inceapa sa traga in demonstranti... Acesti sunt niste tineri pasnici, neinarmati, ce isi striga nemultumirea cu voce tare. ... Nu faceti dintr-o manifestatie publica pasnica, o baie de sange, un macel.





Dedic aceasta melodie tuturor studentilor basarabeni, care sunt departe de casa si trec prin chinuri si griji pentru cei apropiati. Fie ca VICTORIA sa fie a voastra!... fara varsare de sange.

Niciun comentariu: