28 mai 2009

BARCELONA - MANCHESTER UNITED sau FOTBAL DE ÎNALTĂ CLASĂ

Un alt sezon de UEFA Champions League s-a încheiat. În fiecare an, luna mai aduce încoronarea celei mai puternice şi mai bune echipe de fotbal europene. Anul acesta, parcă Dumnezeu a ascultat de voinţa milioanelor de fani şi tifozi, lăsând să se confrunte în marea finală pe cele mai bune 2 echipe ale momentului de pe bătrâul continent european, FC BARCELONA şi FC MANCHESTER UNITED. Şi am avut ce vedea.

Aseară, pe Stadio Olimpico din Roma, am văzut un meci de fotbal de înaltă clasă, şi recunosc acest lucru, deşi nu prea suport echipele englezeşti, iar Barcelona nu prea se află la inima mea, deoarece e rivala echipei mele preferate de fotbal din Spania, Real Madrid.

Cu toate astea, aseară am văzut un meci de fotbal frumos, între o echipă ce combină foarte mult prin pase, şi joacă un joc rapid, Barcelona, pe de o parte şi o echipă plină de jucători tehnici, alde Cristiano Ronaldo, Manchester United, de cealaltă parte. Jocul de pase practicat de Barcelona a arătat, la finalul primei reprize, că poţi să fii cât de tehnic vrei, dacă nu atingi mingea.

Barcelona a strălucit aseară, prin toţi jucătorii în faţa unui Manchester United, care părea că are o criză la stomac sau cârcel la picior, după primele 10 minute, şi care, totuşi a încercat să introducă mingea în plasa lui Valdes, de câteva ori, ratări numărabile pe degetele de la ambele mâini.

Eto`o şi Messi au fost jucătorii care au îngropat speranţele şi visele echipei de pe Old Trafford, de acâştiga de două ori consecutiv acest trofeu, înscriind două goluri superbe. toată echipa blau-granada a strălucit, până şi fundaşii avînd oportunitatea de a marca saui de a ameninţa poarta apărată de Van Der Sar

AVE CAMPIONES! TIFOSI SALUTANT!


Niciun comentariu: