30 dec. 2008

Un adevarat "DOLCE FAR NIENTE"...

Din 21 decembrie traiesc o experienta unica, un "dolce far niente", cum n-am mai visat. De cand am decolat din Tg-Mures, mi-a placut cu avionul. Mi-am zis ca o astfel de experienta trebuie musai sa mai am. Deja am si planuit urmatoarea destinatie pentru mers cu avionul... Danemarca. Cum de la noi din Tg-Mures este cursa directa pana la tusa Moni, am si vorbit cu ea, urmeaza doar sa merg acasam, sa-mi gasesc un post de munca si sa castig bani, care sa-mi permita sa economisesc sa merg acolo.

Dar sa nu deraiem de la subiect. Am ajuns duminica seara, 21 decembrie, pe aeroportul Marco Polo din Venezia, de unde ne-a ridicat sora mea. De atunci mananc in fiecare zi tipuri noi de mancare (de exemplu azi, 30.12., la pranz am avut Timballo, o mancare mai complicata din sud, cu paste, mortadellla, chiftelute


iar seara am mancat Foccacia, aluat gros cu rosii si masline),



dorm, fac traducere pentru scoala (din cartea atentie "Istoria Terorismului din Antichitate pana la Al-Qaeda), ma uit la televizor si mai ies la o plimbare, fie per pedes apostolorum, fie cu masina, in locuri fantastice, joc rummy si pierd, fir-ar!. De exemplu aseara am fost la Poffabro, unde locuitorii confectioneaza tot felul de iesle, aici denumiti preseppi. Mia mjulte imaginni de preseppi veti gasi in albumul de poze "Aventura Italiana" de la my gadget, pe dreapta.






In 27 decembrie am vizitat Venetia, a treia oara, si am descoperit ceva cu totul nou. Poduletele de peste canale, Puntea suspinelor in constructie, si o minunata statuie ecvestra cu simbolul SPQR, intr-una din parti. Va rog nu ma intrebati cine e in acea statuie, inca nu am aflat. Dar o voi face. Sper curand.




Intre timp, in 5 am fost la focul ce se face anual aici, numit Fallo. traditia spune ca la Fallo, se arde tot raul, si corpul se purifica. Am trait o caldura imensa de peste 30 de grade, dintr-o data, la minus vreo 2 grade afara. L-am inregistrat. Iata-l...




O experienta noua si totodata placuta, am trait azi, 10.01.2009. Ne porneam spre casa din Italia. Am mers intr-un magazin, sa mai iau ceva cadouri si am ajuns la poarta de imbarcare exact in momentul cand trebuia sa ne imbarcam. La poarta 14 a aeroportului scria ca avionul nostru are intarziere, si porneste la 11.45. Apoi am mers sa ma interesez ce se poate face, sa vad daca prindem legatura daca mergem cu intarzierea respectiva. Cea de al ghiseul respectiv, si-a sunat colega si m-a directionat spre locul de unde mi-am luat biletul. Cand am ajuns acolo, scria deja canceled la zborul nostru. Un domn amabil, de vreo 45-50 ani, angajat al aeroportului sau al companiei aeriene Malev, nu stiu sigur, ne-a dat doua posibilitati. Fie mergem din nou la Aviano, la sora mea, fie mergem la un hotel, (Villa Braida... www.villabraida.it), aproape de aeroport, totul platit de Malev. Am ales a doua optiune. Si iata-ma ajuns la Villa Braida fosta resedinta medievala a familiei Braida sau Brayda. Totul la superlativ aici. 3 mese gratis... pranz, deja mancat... pasta con ragu, legume cu carne de vita in sange, si panna cotta cu fructe de padure. Dupa un somn de aproximativ o ora am venit la interet point. cum privesc spre stanga, e un coridor luminat cu candelabre din sticla de Murano. In capat, se desfasoara o nunta. Toate pozele le veti putea gasi in albumul Aventura Italiana din gadgetul MY ALBUMS.

Niciun comentariu: