6 oct. 2008

Din nou, despre minunata noastră clasă politică...:-&

Am urmărit cu mult interes ştirile din ultima vreme, pentru că sunt "chestii" foarte interesante care se întâmplă, criza financiară din USA, salvarea economiei nord-americane de o investiţie de 700.000.000.000 dolari.

Dar să revenim la meleagurile noastre, mioritice, unde se petrec tot felul de chestii ciudate, în prag de campanie electorală: mărirea salariilor corpului didactic cu 50 %, mărirea pensiilor parlamentarilor, (acum la final de mandat, fapt nemeritat de mai nici unul din parlamentarii noştri şi de altfel gest ce putea fi prevăzut), dorinţa unui partid să îndepărteze votul uninominal sau propunerea ca declaraţiile de venit ale parlamentarilor să nu mai fie publice.

Mărirea salariilor profesorilor cu un procent aşa de mare, a adus nemulţumire şi doleanţa şi celorlalte categorii de bugetari să li se mărească salariilor cu un procent identic, fapt ce ar duce România la faliment.

Mărirea pensiilor parlamentarilor, gest ce putea fi previzionat, m-a enervat cel mai tare. Ăştia, că nu le pot spune pe nume, sau parlamentari, care freacă menta 4 ani de zile, nu fac nimic, urmăresc doar îmbogăţirea lor şi propriile lor interese, şi iau "pensii" mari. Un salariat, munceşte din greu 30-40 de ani, şi ia nici 10 % pensia pe care trântorii ăştia au iau pentru 4 ani de dormit, chiul, ghiftuit, pe banii contribuabililor.

Eliminarea votului uninominal de către PRM, arată faptul că se tem că vor pierde ciolanul puterii, le e frică de faptul că, nu vor putea să continue opera de înavuţire, de parvenire. Nu vor vot uninominal, pentru că, cei mai mulţi dintre ei nu au capacitatea de a vorbi în public, de a atrage oameni, nu au putere de convingere.

Ultima, auzită azi la ştiri, propunerea ca declaraţiile de venit ale funcţionarilor publici să nu mai fie publice arată gradul de corupţie al unor oameni, care nu se mai satură de furat. Funcţionarii publici, fie ei cei de la o primărie, funcţie dintr-o instituţie publică sunt cumva angajaţi de patroni la instituţii private? NU. SUNT ACOLO, PLĂTIŢI DIN BANII CE SE ADUNĂ DIN IMPOZITELE PLĂTITE DE PESTE 10.000.000 români. Deci, a-ţi face mai bine să uitaţi această propunere.

Niciun comentariu: