5 oct. 2008

"The Bucket List"

Ciao!, tuturor...

Aş vrea să vă fac o recomandare în materie de film. Săptămâna aceasta, care a trecut, am vizionat, cel mai fain şi poate cel mai dramatic film din ultima vreme. "The Bucket List" sau în româneşte "Ultimele Dorinţe".
Fraţilor, care citiţi acest blog, vă recomand din suflet acest, film care combină scenele comice, ilare de-a dreptul cu cele de meditaţie sau dramatism profund, dar şi peisaje nemaipomenite: Taj Mahal, Himalaya, Piramidele.
Acest film prezintă evenimentele ce li se întâmplă la două persoane, un deţinător de spitale, cu o politică strictă: " Două paturi în acelaşi salon, fără excepţie", interpretat de Jack Nicholson iar cealaltă, un mecanic auto, interpretat foarte bine de Morgan Freeman, care au un lucru comun: .sunt bolnavi de cancer şi ai au cel mult un an de trăit. Lista dorinţelor vine din partea lui Morgan, care la un moment dat renunţă la plan, însă cu ajutorul lui Jack Nicholson, fac un plan greu de realizat. Mai multe nu vă mai spun. Vă las pe voi să savuraţi filmul.

Acesta a fost ultimul film ce a rulat la Cinema Tineretului, din păcate. În acest cinematograf, de-a lungul a 50 de ani au rulat multe filme, ca Pianistul, Hotel Rwanda şi altele.

Din păcate, la noi, în România, cinematografele se închid, în loc să fie deschise, altele noi, pe lângă cele existente. Un fapt ce m-a şocat pe mine în Germania, a fost faptul că , într-un mall se găseau nu mai mult de 7 săli de cinema, dispuse pe 3 etaje, într-un orăşel destul de mic, fiecare cinematograf rulând alt film, iar noi închidem cinematografele.

Ce-mi doresc eu, e faptul ca, artele, fie ea teatrală, cinematografică şi toate celelalte, să fie preţuite şi promovate la adevăratele lor valori.

Niciun comentariu: