6 apr. 2017

BALENA ALBASTRA... un joc stupid.

Buna ziua! 
Poate va intrebati de ce zic ca Balena albastra e un joc stupid. 

Jocurile video sau de pe internet au fost si sunt create sa adune cat mai multi jucatori si sa ii tina alaturi, sa faca dependenti de misiunile ce le au de indeplinit. Acum o intrebare retorica: "Ce joc e creat astfel incat ultima misiune a jucatorului sa fie sinuciderea?". Un joc stupid. 



Pai isi pierd jucatorii. Ii tine fidelizati un numar de zile, si apoi brusc, Pa! Trebuie sa fii cretin ca si dezvoltator de jocuri sa faci un astfel de joc. 

Nu mai departe de ieri, a avut la o scoala din Bucuresti o actiune a Primariei Municipiului Bucuresti si a MAI, pentru a constientiza pericolul acestui joc. Ia stai putin! In Romania au fost cativa jucatori ai acestui joc, dar din cate stiu, nici o victima. Pai tu pomenesti la copiide jocuri? Jocuri de-astea periculoase? Trebuie sa fii cazut in cap sa faci asa ceva. Daca vrei sa ii scoti pe copii de la computer, sa ii rupi de lumea virtuala, organizeaza activitati extracurriculare in parcuri, du-i la muzee, la cinema, organizeaza proiecte in aer liber. 

Tu ca vaca proasta (dna Firea Pandele in cazul de fata) mergi intr-o scoala generala, si organizezi o activitate la copii, care poate (sunt sigur ca in procent de 90-95%) nici nu au auzit de acest joc, pana in momentul respectiv, sa le torni pe gat un joc. Ce-ai facut? Ai spus cuvantul joc unui copil? Cel mai prostesc lucru pe care ai putut sa-l spui, unui copilas.  

Acum, copilasul, curios din fire, merge acasa si face un Google Search (calculator si internet are azi, aproape orice familie din Bucuresti, banuiesc) "Balena albastra". Si copilasul isi zice: "Hai sa vedem ce stie sa faca jocul asta!". Cu cat ii zici unui copil sa nu faca un lucru, (de ex: "Nu te baga in balta, ca te uzi si te murdaresti", cu atat el se va baga unde-i balta mai mare, si pe deasupra mai si sare in ea), din curiozitate va face acel lucru. Iar tu ca proasta, aceeasi proasta de la inceputul paragrafului, devii raspunzatoare moral, daca se va intampla ceva cu un copilas din scoala aia. Se vede ca n-ai copii! Nu cunosti psihologia acestora, nici cat negru sub unghie. "Ai facut din tantar, armasar!", vorba ai, cu actiunea ta! La propriu!


Niciun comentariu: