18 iul. 2013

18.07. - Ziua Mandela

Buna dimineata, stimati cititori ai blogului meu, 

astazi, 18.07., pe langa multele evenimente petrecute in istorie, de-a lungu timpului in istorie, nasteri si decese ale unor personalitati, iata ca am descoperit un eveniment care ne face contemporan cu protagonistul. Azi celebram Ziua Internationala Nelson Mandela, celebrata incepand cu 2010 in fiecare an, de ziua de nastere a acestuia. Aceasta zi nu este o zi de sarbatoare publica, ci este o zi in care se onoreaza mostenirea  lui Nelson Mandela, fostul presedinte al Republicii Africa de Sud, si valoarea acesteia, prin voluntariat si serviciu comunitar.






Mesajul campaniei Zilei Mandela este:
"Nelson Mandela has fought for social justice for 67 years. We’re asking you to start with 67 minutes." - "Nelson Mandela a luptat pentru justitie sociala timp de 67 de ani. Noi iti cerem sa incepi cu 67 de minute" (potrivit siteului Mandela Day)

"We would be honoured if such a day can serve to bring together people around the world to fight poverty and promote peace and reconciliation,"- "Noi am fi onorati daca o astfel de zi ar putea servi pentru a aduce laolalta oamenii din intreaga lume pentru a lupta impotriva saraciei si pentru a promova pacea si reconcilierea"(potrivit unei declaratii date la BBC News in numele lui Nelson Mandela). 

Ca sa fim in ton cu ziua, permiteti-mi sa va recomand un film nemaipomenit, regizat de Clint Eastwood, despre Nelson Mandela si puterea unui om de a uni o tara dezbinata de politica de apartheid. Filmul se numeste Invictus. Iata trailer-ul: 


Alte evenimente petrecute azi, 18.07., de-a lungul timpului, aici

Acest articol este o traducere partiala a articolului Mandela Day de pe Wikipedia.

Niciun comentariu: